Michael Jackson napušta SAD i gradi si džamiju u Bahreinu

Jackson se također odlučio odselit iz SAD-a, a preko svojih glasnogovornika poručio je da time želi riješiti svih pravnih problema i uživati u slobodi kakvu više ne može naći u Americi.

On nije jedini Jackson koji se preobratio na islam. Naime, njegov je brat Jermaine prigrlio islam i preselio se u Dubai, što je konačno dovelo i do preobraćenja njegovog daleko slavnijeg brata.

"Vratio sam se iz Meke i donio Michaelu puno knjiga o Islamu, i nakon što ih je pogledao, zainteresirao se. Objasnio sam mu da je Islam miroljubiva i predivna vjera", rekao je Jermaine. Neki su mediji pisali da su se Michaelu Jacksonu knjige toliko svidjele, da ih je pročitao u vrlo kratkom vremenu, a dok ih je proučavao radio je i bilješke.

Jackson je nedavno opet bio u središtu skandala, kada svom poslovnom partneru telefonom rekao za Židove da su pijavice. "...oni su poput pijavica... dosta mi ih je... Počnu kao najpopularniji na svijetu, zarade brdo novaca, veliku kuću, aute, sve... I onda završe bez prebijene pare. To je zavjera. Židovi to rade namjerno", rekao je novopečeni musliman, Michael Jackson.

A.B.
Foto: AFP

Pročitajte više