Mile Kekin objavio pjesmu za "muškarčine koji ne žele klečati, nego plesati"

Foto: Press

Pater familias novi je singl skinut s nedavno izdanog albuma Mile Kekina Nježno đonom. Trominutni svirani film u režiji Doringa suptilno odgovara na pitanje: "Što je zajedničko svim ratovima koji se trenutno vode u svijetu?"

"Na čelu zaraćenih država i naroda uvijek su muškarci. Nikad žene, isključivo muškarci. Je li to neka urođena greška u proizvodnji kod nas muških ili je problem u tome da nas se od malih nogu nešto krivo uči?" pita se Mile Kekin i poručuje: "Za muškarčine koji ne žele klečati, nego plesati stiže Pater familias."

Sarkazmom stihova "Pukni puško/vrati nas u ta vremena/kad je muško bilo muško, a žena samo žena", Mile komentira patrijarhat i pita se: "Odakle ta vječna potraga za vođama koji nas trebaju odvesti u bolje jučer te zašto danas neki muškarci - retroseksualci radije pokorno kleče nego da ustanu i zaplešu u veselom ritmu pater familiasa?"

Mile Kekin održat će promociju svog trećeg samostalnog albuma Nježno đonom u petak, 10. studenog u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. 

Pročitajte više