Misterij iza skandala godine: Slavnog repera već dva tjedna drže u zatvoru

Foto: Instagram

IAKO su od njegovog uhićenja zbog tučnjave na ulici prošla dva tjedna, slavni reper A$AP Rocky i dalje je u zatvoru u Švedskoj.

Reper pravog imena Rakim Mayers predao se vlastima 30. lipnja, nakon što se na ulici sukobio s dva mladića. Prvog dana srpnja portal TMZ objavio je snimku na kojoj muzičar rođen u njujorškom Harlemu na ulici baca muškarca. Dan kasnije A$AP Rocky je uhićen zbog optužbi za "grubi napad", izvijestili su The Hollywood Reporter i CBS News.

Tih je dana objavio dvije snimke na Instagramu, na kojima se vidi kako njega i društvo prate dvojica muškaraca. Nakon što su im nekoliko puta rekli da ih prestanu pratiti, jedan od muškaraca udario je Rockyjevog zaštitara.

"Par drogeraša nisu moji fanovi. Ne znamo ove tipove i nismo htjeli nevolju. Pratili su nas četiri bloka i udarali po stražnjicama cure koje su prolazile", napisao je Rocky na Instagramu.

Švedski sud odlučio je da će Rocky do suđenja ostati u pritvoru, piše Hollywood Reporter, a oni koji brane repera ističu da nije jasno zašto su otada prošla dva tjedna, a ništa se nije pomaknulo s mrtve točke.

"Uvjeti u zatvoru su užasni, uključuju samicu 24 sata sedam dana u tjednu, ograničenje osnovnih ljudskih potreba, nedostatak pristupa hrani i nehigijenske uvjete", napisao je John Ehmann, Rockyjev menadžer.

"Na dan njegovog uhićenja razgovarao sam s konzultantom američke ambasade koji me obavijestio da je njegov zahtjev da posjeti Rockyja odbijen, čime se krši članak 36. Bečke konvencije o konzularnim odnosima, čija je Švedska potpisnica. Nakon toga su mu dopušteni posjeti konzultanta i odvjetnika, ali uvijek pod nadzorom policije. Brine me što se zakoni ne primjenjuju jednako", dodao je.

Brojni kolege pružaju mu podršku, poput Justina Biebera, Nicky Minaj, Tyler, The Creatora, Schoolboy Q; T.I. i Post Malona.

"Nikad više u Švedsku", napisao je Tyler, The Creator.

"Tražimo od State Departmenta da ga netko pokuša vidjeti i istraži kako mu se može pomoći", rekao je kongresnik Adriano Espaillat za magazin Complex.

Na Change.org pokrenuta je peticija za Rockyjevo puštanje iz pritvora, a trenutno ima 590.000 potpisa.

Odluku hoće li se protiv Rockyja podići optužnica ili će produljiti njegov pritvor, sud će donijeti u petak.

Pročitajte više