Mogu uzeti što god im treba: Škola organizirala besplatnu samoposlugu za siromašne učenike

Foto: Screenshot

VODSTVO Washington srednje škole u Sjevernoj Carolini organiziralo je posebnu ostavu u kojoj učenici slabijeg imovinskog stanja anonimno, bez bilo kakve naknade mogu uzeti hranu, odjeću i svakodnevne potrepštine.

"Ako želimo da nam učenici imaju bolje rezultate, moramo se potruditi da im osiguramo osnovne potrebe. Želimo osnažiti našu zajednicu, a školstvo je samo dio toga", rekla je ravnateljica škole Misty Walker za Huffington Post.

Na ideju o formiranju besplatne školske samoposluge Walker je došla nakon što je primijetila da neki od učenika nemaju što jesti osim ručka kojeg dobiju u školi. Neki su je i osobno molili za sitnice poput četkice i paste za zube.

Kako su potrebe učenika dolazile do izražaja, tako je ravnateljica odlučila pronaći organizaciju koja bi joj pomogla. Partner škole tako su postali Bright Features, koji su u školi najprije organizirali "higijenski ormarić", a lokalni donatori su potom osigurali i punjenje polica hranom, odjećom i ostalim potrepštinama.

Prema procjenama ravnateljice, čak 15 posto učenika škole u nekom je trenutku koristilo usluge samoposluge.

Djelatnici škole osobito paze da učenici koji je posjećuju ostaju anonimni kako se ne bi našli na meti zadirkivanja vršnjaka.


Pročitajte više