Molekularna revolucija protiv ispadanja kose

KOD SVAKOG četvrtog muškarca nakon 25. godine i svakog drugog muškarca do 50. godine moguće je ispadanje kose. Manje kose na glavi zabrinjava i žene te ima snažan utjecaj na kvalitetu života oba spola. 

Muška ćelavost jedna je od dva najčešća oblika ispadanja kose koja pogađa i muškarce i žene. Uzrokuje je enzimska pretvorba muškog spolnog hormona testosterona u dihidrotestosteron koji se veže na receptore za androgene hormone na folikulima kose. To pokreće niz reakcija koje vode do stvrdnjavanja kolagene ovojnice koja okružuje korijen kose, zbog čega kosa postaje kraća i tanja te se postupno iskorjenjuje i ispada.

Laboratoriji Vichy predstavljaju revolucionaran spoj molekula protiv ispadanja kose, Dercos Aminexil SP94. Radi se o potpuno novom spoju dviju molekula nove generacije koje na dva načina dokazano djeluju protiv ispadanja kose: Aminexil  sprečava stvrdnjavanje kolagenske ovojnice koja okružuje korijen kose i na taj se način bori protiv pritiska na korijen te ga bolje pričvršćuje u vlasište, dok je SP94 "molekula po mjeri" koja se u korijenu kose pretvara u osnovne gradivne elemente kose neophodne za njen normalan rast - glukozu i vitamin F. Glukoza služi kao izvor energije za sve stanične procese u korijenu i time ubrzava njen metabolizam, a  vitamin F pak služi kao prethodnik za tvorbu lipida, točnije ceramida, jednih od osnovnih gradivnih elemenata kose.

Korištenjem ovog proizvoda sve je više kose u fazi rasta i manje kose u fazi ispadanja. Kosa je gušća, deblja i jača. Učinkovitost proizvoda potvrđena je in vitro i kliničkim ispitivanjem, te je dokazano da je nakon tri tjedna kosa jača i snažnija, a nakon šest tjedana gušća i otpornija.

Ampule Dercos Aminexil SP94 protiv ispadanja kose postoje u dvije varijante – za muškarce i za žene. Formula za žene obogaćena je vitaminima PP i B6 koji na kosu djeluju revitalizirajuće i vraćaju joj elastičnost i sjaj.  Proizvod je namijenjen svima koji imaju probleme s ispadanjem kose bilo iz hormonskih, sezonskih ili drugih razloga. Kada nam dnevno ispada više od 100 vlasi, trebamo potražiti pomoć stručnjaka.

Preporučuje se ampule koristiti svakodnevno ili barem triput tjedno u razdoblju od najmanje dva mjeseca pri čemu sadržaj ravnomjerno nanosimo na vlasište, odnosno na područjima gdje je primijećeno ispadanje kose.

Pročitajte više