Može li novi "Beverly Hills 90210" ponoviti uspjeh originala?

OSAM godina nakon završetka snimanja teen serije "Beverly Hills 90210", američka mreža CW odlučila je snimiti svojevrstan remake serije koju su mahnito obožavali tinejdžeri diljem svijeta. U novom serijalu naći će se i poneka uloga i za stare glumce, a za sad su svoje pojavljivanje na malim ekranima potvrdile Jennie Garth, koja je nekoć glumila razmaženu plavušu Kelly i kći Aarona Spellinga, producenta serije, Tori. Jennie bi trebala utjeloviti lik školske savjetnice, a Tori, koja je trenutno u visokom stupnju trudnoće ulogu je dobila, ali ne i lik, a želja joj je da utjelovi majku nekog od novog kompleta tinejdžera, i to u seksi izdanju.

A novi komplet tinejdžera se sastoji od relativno nepoznatih glumaca, ali ne i glumaca bez iskustva - serija se vrti oko lika Annie Mills, koji se, poput nekoć Walshevih, s obitelji seli (iz Kanzasa) na Beverly Hills, a lik Annie utjelovit će Shenae Steger, koju bi gledatelji mogli prepoznati iz serije Kevin Hill, koja se nekoć prikazivala i u Hrvatskoj. Dustinu Milliganu, glumcu koji je odglumio uloge u nekoliko nastavaka perifernih teen filmova, predviđa se Brandonova sudbina, a uz njih se još pojavljuju i AnnaLynne McCord (glumila je je u kirurškoj sapunici "Reži me"), Jessica Stroup iz "Uvoda u anatomiju", Ryan Eggold iz serije "Dirt", koja je u Americi već stekla popularnost, Michael Steger iz "Hannah Montane", te ocvala televizijska zvijezda osamdesetih Lori Loughlin, hrvatskom gledateljstvu poznata po ulozi Rebecce u seriji "Puna kuća", koja se trenutno (po tko zna koji put) reprizira na RTL-u.

Iako su nekoć bili idoli tinejdžera diljem svijeta, originalna glumačka postava "Beverlyja" danas većinom životari na rubu Hollywooda, osim Shannen Doherty, koja je imala nekoliko uloga, ali niti jednu zbog temperamentnog karaktera nije uspjela zadržati - glumila je u serijalu "Čarobnice", ali je zbog bahatosti iz društva sestara vještica dobila nogu. Najpoznatije čelo "Beverlyija", Luke Perry, koji je tumačio lik buntovnog Dylana McKaya, iz tinejdžerskog seks simbola prerastao je u ocvalog glumca čiji se angažmani svode uglavnom na televizijske, a danas njegovu patetičnu životnu priču možemo pratiti u seriji "Lutrija života".

Iako se okušao u redateljskim i producentskim vodama, i iako su mu na početku karijere predviđali uspjeh, popularni Brandon, odnosno Jason Priestly, nije ostvario gotovo nikakvu karijeru - nakon "Beverlyija" glumio je u trećerazrednim televizijskim filmovima, a nekoliko ih je čak i režirao. Gabrielle Carteris, koja je kao 29-godišnjakinja glumila ozbiljnu tinejdžericu Andreu, te "West Beverlyijem" ludovala za Brandonom danas svoj glas posuđuje likovima iz video igara, a Brian Austin Green se i stvarnom životu, jednako kao i u seriji okušao u glazbenim vodama, gdje je doživio totalnu propast, te bio proglašen "lošom kopijom Vanilla Icea".

V.V.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više