Nagradu HTnet-a, na ovogodišnjem MFF-u osvojio film "Poslije kiše"

UZ INTERNET prijenose i tehnološku podršku Motovun Film Festivalu, HTnet je i ove godine bio pokrovitelj Motovun Online nagrade u iznosu od 1.000 eura za najbolji kratki film u trajanju do 15 minuta.

U selekciji od 29 filmova koji su se mogli pogledati na stranicama HTnet-a, tročlani filmski žiri predvođen Daliborom Matanićem, najboljim je proglasio film "Poslije kiše" Petera Meszarosa, koji je za spomenuti film osvojio nagradu na Cannes Film Festivalu 2002. godine. Autoru je na završnoj večeri MFF-a nagradu uručila Ivana Šoljan, članica Uprave HT-a i glavna operativna direktorica za online.

Usporedo s podrškom koju HTnet MFF-u iskazuje četiri godine zaredom, HTnet aktivno sudjeluje u procesu internetizacije Hrvatske. Uz donacije prošle godine, HTnet je ove godine računalima darivao dječji vrtić Olga Ban Pazin, područni vrtić Motovuna te društvo "Naša djeca" - udrugu građana Motovuna koji u slobodno vrijeme organiziraju mnogobrojne aktivnosti za svu djecu Motovuna.

Ovogodišnji Motovun Film Festival u pet dana ponudio je gotovo 80 filmova. Broj posjetitelja se svake godine povećava što govori o značaju samog festivala. Iako se održava u malom srednjovjekovnom gradiću, zahvaljujući HTnet-u, MFF svake godine prate i oni koji nisu u mogućnosti biti u Motovunu.

Naime, ove godine je gotovo 70 tisuća ljudi surfalo po svim web sadržajima Festivala. Uz Hrvatsku, niti ove godine nisu izostali posjeti iz zemalja poput SAD-a, Velike Britanije, Švedske, Nizozemske, Kanade, Francuske, Austrije...

Kao i prošle godine, internet prijenosi bili su rado gledani. U usporedbi s prošlogodišnjih 12 tisuća, ove godine zabilježeno je 15 tisuća posjeta internet prijenosima na stranicama www.htnet.hr.

Jedan od razloga velike posjećenosti internet prijenosa svakako je bila Motovunska filmska škola, na kojoj su kao predavači gostovali eminentni svjetski režiseri poput Stephena Daldryja i P.T. Andersona.

Pročitajte više