Najgori auto ikad? Yugo!

NA WEBU uglednog američkog časopisa Forbes postavljena je anketa, u kojoj se od ispitanika traži da izaberu najgori automobil svih vremena. S više od 30% glasova pobjednik je - Yugo.

Novinari Forbesa ograničili su izbor na 14 automobila proizvedene nakon Drugog svjetskog rata, a glasači su trebali jednom automobilu od njih 14 ponuđenih pridodati i određene atribute: "nesiguran”, “stilski loše izrađen”, “konstrukcijski neadekvatan”, “bez dobrog marketinga” ili “od svega po nešto”.

U anketi, još uvijek aktualnoj na stranicama -a, od ukupno 13148 surfera njih 32% odlučilo se za Yugo GV (1981-1991). Gotovo duplo manje, 17% glasova, dobio je Ford Pinto (1971-1980), a treći najgori auto je, po izboru posjetioca Forbes.com-a, AMC Pacer s 9% glasova.

U Forbesovom tekstu o najgorim automobilima ikad proizvedenim, stoji kako bi rezultati ankete mogli poslužiti kao snažan podsjetnik na to kako i automobilska industrija ponekad može "gadno pogriješiti".

"Najbolje što se može reći o ovim automobilima je što su dani kada su oni proizvedeni daleko iza nas." - zaključio je Forbes.com.

Pročitajte više