Najveća zvijezda hrvatske glazbe: Josipa Lisac riječku publiku bacila u ekstazu

NAJVEĆA diva hrvatske glazbene scene, Josipa Lisac, jučer je održala koncert pred prepunom riječkom dvoranom Teatro Fenice. Dva i pol sata glazbenoga užitka riječka je publika popratila u jednom dahu. Uz pratnju svojega benda, Josipa je održala gala-koncert koji je doista bio vrhunski riječki glazbeni događaj.

Josipa se na pozornicu popela uz taktove pjesme "Ave Maria". Već s prvom reakcijom publike na Josipinu pojavu i nenadmašan glas bilo je sigurno da će Riječani i ova zvijezda hrvatske glazbe uspostaviti emotivan odnos koji će trajati čitav koncert. Slijedile su pjesme "Boginja", "O jednoj mladosti", a ubrzo se na pozornici Josipi pridružio i višestruki dobitnik Porina, Elvis Stanić koji je pratio Josipu u pjesmama "Paučina" i "1.000 razloga".

Užitak u novom stvaranju pjesama

Jednako kao i glasom, Josipa je riječku publiku ostavila bez daha i svojom odjevnom kombinacijom. Pomno usklađene crvene rukavice i štikle jednake boje koje je Josipa publici ponosno pokazala, nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Između pjesama, Josipa je uspostavila izvrsnu komunikaciju s publikom. Svojim emotivnim prisjećanjima na svoje glazbene početke koji se povezuju uz Opatiju i Kristalnu dvoranu hotela Kvarner, Josipa je i one najmlađe u dvorani uspjela razgaliti. "Najveći užitak je upravo u ponovnom stvaranju pjesme", rekla je Josipa i utvrdila da je svako novo izvođenje i svaka nova reakcija publike i jedno novo stvaranje pjesme.

Riječka publika u ekstazi

Tijekom jučerašnjeg koncerta, Josipa je izmjenjivala pjesme s aktualnoga albuma "Živim po svome" i najveće hitove legendarne pjevačice. Unatoč izvođenju i najnovijih pjesama, publika je svaku pjesmu ispraćala gromoglasnim pljeskom koji se pri kraju koncerta počeo pretvarati u ovacije. Usto, riječka je publika uživala i u jazz-izdanjima najvećih Josipinih hitova, poput prekrasne "Gdje Dunav ljubi nebo". Na kraju koncerta u kojem je Josipa, kako je i sama rekla, "dala sve od sebe", riječka je publika uživala u "Magli" uz čije su zvuke i Josipinu emotivnu izvedbu srsi prošli i najčvršće u dvorani.

Iako zvuči nevjerojatno, jučerašnji Josipin koncert prvi je njezin posjet riječkoj secesijskoj dvorani Teatro Fenice. Uvjereni smo, riječkoj publici će ovaj događaj ostati duboko usječen u pamćenje.

Pročitajte više