Najveći dalmatinski gradovi otkazuju novogodišnje svečanosti, novac ide za Petrinju

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

GRADONAČELNICI četiri najveća dalmatinska grada, Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika, nakon novog razornog potresa koji je pogodio Hrvatsku dogovorili su otkazivanje planiranih novogodišnjih programa kako bi pomogli gradu Petrinji.

Na videosastanku su gradonačelnici spomenutih gradova također donijeli odluku da odmah uplate po 150.000 kuna za pomoć Petrinji, koja je najaviše nastradala u potresu.

[DUBROVNIK, SPLIT, ŠIBENIK I ZADAR OTKAZUJU NOVOGODIŠNJE SVEČANOSTI I SREDSTVA UPLAĆUJU ZA POMOĆ GRADU...

Objavljuje Grad DubrovnikUtorak, 29. prosinca 2020.

"Izražavamo sućut i solidarnost zbog posljedica snažnog potresa koji je pogodio Petrinju i petrinjski kraj. Duboko žalimo za tragičnim gubicima života i nastaloj šteti te želimo brzi oporavak ozlijeđenima. Naši gradovi stoje vam na raspolaganju i spremni smo pružiti pomoć", poručili su gradonačelnici u zajedničkoj izjavi.

Istovremeno su krenuli s koordinacijom svih hitnih službi i stavili na raspolaganje sve potrebne resurse od mehanizacije i smještajnih kapaciteta do daljnje financijske pomoći.

Gradonačelnik Trogira također je odlučio otkazati svečanosti i koncerte kako bi pomogli ljudima pogođenima potresom.

"Svi smo šokirani, tužni i duboko suosjećamo s ljudima Petrinje i Siska čiji su životi i domovi pogođeni današnjim potresom. Grad Trogir napravit će sve što je u našoj moći da i formalno i neformalno pomognemo ljudima s tog područja. Za početak, iznos koji smo predvidjeli potrošiti za koncert na dan grada kao i iznos koji smo predvidjeli za novogodišnji koncert uputit ćemo za pomoć banijskom kraju, a već tražimo način da još povećamo taj budžet. Pozivam iznajmljivače s područja Trogira da ponude smještaj obiteljima koje su ostale bez krova nad glavom, što će najlakše i najbrže biti preko društvenih mreža koje već imaju grupe za podršku", napisao je gradonačelnik Trogira na svom Facebook profilu. 

[🤝JOŠ SREDSTAVA ZA POTRESOM POGOĐENA PODRUČJA] Čim smo saznali za potres odlučili smo otkazati novogodišnji vatromet i...

Objavljuje Ante BilićUtorak, 29. prosinca 2020.

"Nažalost, nevoljama ove godine nema kraja, ali isto tako vjerujem da nema kraja ni solidarnosti koju pokazujemo kad je najteže", zaključio je prvi čovjek Trogira. 

Pročitajte više