Naučite o navikama koje će vam promijeniti život: Ovo su hit knjige za rujan

Foto: 123RF/Press

KAKO se približava kraj kolovoza, knjižare se pripremaju za popune koje im stižu početkom nove jesenske sezone jer izdavači tada počinju objavljivati sve više knjiga. Nakon ljetnih romana stižu nove knjige koje će nam obogatiti hladnije dane. Pogledali smo malo ponudu i izdvojili neke od naslova koji će sigurno biti među čitanijima u rujnu.

Čudesno jutro – Hal Elrod

Robert T. Kiyosaki, autor vječnog hita Bogati otac, siromašni otac, o ovoj je knjizi napisao sljedeće: "Hal Elrod je genijalac, a njegova knjiga Čudesno jutro donijela je čaroliju i u moj život. Hal je preuzeo najbolje tehnike i prakse, razvijene tijekom stoljeća razvoja svijesti, te je ono najbolje od najboljeg sveo na dnevni jutarnji ritual. A taj je ritual sada dio mojeg dana." Uz ovakve preporuke očekujemo čuda. Čini se da knjiga posjeduje duh sličan Sharminom bestseleru Budni u 5, a to je još jedan razlog zašto je čekamo s nestrpljenjem.

Liane Moriarty – Tri želje

Autorica koja vlada žanrom nazvanim domestic noir (u nas spada pod kategoriju psihološkog trilera) objavljuje novu knjigu na hrvatskom. Ovoga puta ne radi se o krimiću, već o obiteljskoj zavrzlami koja govori o životu triju sestara. Predstavljajući sestre Kettle kroz njihovu tridesetčetvrtu godinu života te njihov neumoran i snažan duh koji ne posustaje pred mnoštvom prepreka na koje nailaze, ovaj britki i dosjetljiv roman autorice uspješnice Male laži prodire duboko u žensku prirodu, postavlja mnoštvo suvremenih pitanja te ističe kako razlike tako i sličnosti koje žene međusobno povezuju.

Metoda Wim Hof – Wim Hof

Ovaj naslov već krasi police knjižara, no smatramo da će svoj puni potencijal ostvariti u rujnu, kad vani postane svježije. Wim Hof je dobio nadimak Ledeni čovjek, oborivši niz svjetskih rekorda povezanih s izlaganjem hladnoći. Njegovi podvizi uključuju penjanje na planinu Kilimandžaro u kratkim hlačama, bosonogo trčanje polumaratona iznad Arktičkog kruga i stajanje u spremniku s ledom duže od 112 minuta. Uvjeren da svatko može iskoristiti svoj potencijal, a da poput njega ne mora ulagati desetljeća učenja, razvio je metodu Wim Hof: prirodni put do optimalnog stanja tijela i duha. Čeličenje može započeti!

Pročitajte više