Nesuđeni milijunaš potaknuo novi val regionalnih prepucavanja?

AKO JE vjerovati hrvatskom usenetu, nesuđeni milijunaš, Krešo Lilić, koji se u kvizu "Tko želi biti milijunaš" kockao s pitanjem za milijun kuna, postao je instant-zvijezda, ali i potaknuo nova regionalna prepucavanja.

Mladi student prava, Krešo Lilić, inače porijeklom iz mjesta Rtine kod Zadra, koji je u jučerašnjem "Milijunašu" pogrešno odgovorio na pitanje za milijun kuna i tako izgubio 500,000 kuna (32,000 koje su mu bile "osigurane" izgubio je zbog intervjua Jutarnjem Listu koji je objavljen prije emitiranja emisije), postao je instant-zvijezda i to unatoč svojoj, budimo realni, nerazumnoj odluci o kockanju s velikim novcima.

No, ono što je nekima nerazumno, nekima je očito dokaz da čovjek ludo hrabar. Da citiramo jednog oduševljenog diskutanta s news grupe hr.rec.tv.milijunas: "Krešo, imas slonovska jaja. Pa ipak je momak Dalmatinac iz Zadra."

Još jedan diskutant oduševljen Krešom odmah ga je predložio za TV voditelja, i to  umjesto jednog od "umjetno stvorenih zvijezda" showa Story SuperNova, no zbog njegovog psovanja pred kamerama na news grupu stigao je slijedeći odgovor: "Ne misliš valjda da bi jedan pi*a materina voditelj bio interesantan duže od 5 minuta široj publici (dakle, mozda Dalmosima od 17-18 godina)?"

Čini se da je u Hrvatskoj i najmanji poticaj dovoljan da se razvije žestoka svađa na relaciji sjever-jug, naime evo odgovora koji je uslijedio na prethodnu opasku o nepodobnosti voditelja koji psuje pred kamerama: "A ja li? A mi se možemo privikavat na vase "gube", "mrakove" i slične zagrebačke slengove koje ne razumijemo? A vama smeta kad jednom čovik koji je spušija 450,000 kn za sebe u brk kaže "a u p.. materinu". Jebiga, to smo mi i gotovo."

"Pa onda si gledajte Šljuke, ja bih radije nekog s malo više života i smisla za humor. Vi Zagrepčani imate puno svojih kvaliteta, ali jedno nemate - smisao za humor. Pogledajte samo sve serije koje HTV radi, a trebale bi biti smiješne. Pa to je na nivou humora djece iz vrtića. 5 minuta "Malog mista" vridi više nego sve zagrebačke humorističke emisije zajedno u zadnjih 20 godina." - ustvrdio je bijesni diskutant, pretpostavljamo također porijeklom iz Dalmacije.

Uskoro je u Krešinu obranu stao još jedan dalmatinski diskutant koji je ustvrdio: "Naučite se da u Dalmaciji ima jedan stih koji kaže "Nije u šoldima sve". Zato smo i drugačiji od vas svih i zato smo NAJJAČI."

Ako je suditi po ostalim komentarima s hrvatskog useneta, čini se da dobar dio diskutanata s juga odobrava Krešino kockanje, jer ipak "nije u šoldima sve", dok veći dio diskutanata sa sjevera Hrvatske smatra kako je takav čin bio, blago rečeno, naivan i nerazuman, da ne prenesemo neke od težih ocjena.

Bilo kako bilo, još jednom se pokazalo da nam uopće ne treba neki naročiti razlog za podizanje tenzija na relaciji sjever-jug. Uostalom, ako "dobar" razlog može biti jedna od poslovično dosadnih i nekvalitetnih utakmica 1. HNL, zašto to ne bi bio i televizijski show?

Pročitajte više