Netflix preuzima svijet, a ova karta to najbolje prikazuje

Foto: Netflix

NETFLIX je svojom objavom da se širi na gotovo cijeli svijet izazvao pravu pomutnju u tehnološkoj zajednici. Što točno znači širenje ovog servisa na čak 130 država najzornije prikazuje karta koju je objavio na svojoj internetskoj stranici. Na njoj je crvenom bojom označio zemlje u kojima će odsad biti dostupan njihov streaming filmova i serija, a sivom bojom označene su zemlje u kojima nema Netflixa.

Velika mrlja sive boje je Kina, dok su one manje Krim, Sirija i Sjeverna Koreja. Uskoro bi se i Kina mogla zacrvenjeti (na ovoj karti), jer u Netflixu rade na tome da omoguće svoje usluge i u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

Na Krimu, u Siriji i u Sjevernoj Koreji ne postoje mogućnosti za rad Netflixa "zbog ograničenja koja je vlada SAD-a postavila američkim kompanijama", izvijestili su iz Netflixa.

Netflix je pokrenut 2007. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a tri godine kasnije proširio se na Kanadu. Otada se nastavlja širiti svijetom, a sadržaj koji nudi varira od zemlje do zemlje. 

Pročitajte više