Nijemci planiraju beskonačni Big Brother

TELEVIZIJSKI reality show Big Brother mogao bi u novoj verziji biti i beskonačan, kako su to zamislili Nijemci umjesto kandidata koji nekoliko tjedana žive unutar posebno izgrađenog kompleksa, njemačka medijska izvješća tvrde da producenti planiraju izgraditi mali grad od oko 4.000 četvornih kilometara u kojem bi bila i tržnica, crkva, dućani, radna mjesta i mala šuma.

Kandidati bi živjeli desetljećima u tom mjestu, studirali ili radili, vjenčali se, imali obitelj, živjeli zapravo svakodnevnim životom, te takav virtualni život imali do smrti.

Producentska tvrtka Endemol planira započeti novu verziju Big Brothera u veljači ili ožujku sljedeće godine. Izvršni direktor kompanije Boris Brandt za tu verziju showa kaže da je slična sapunici, ali se događa "u realnom životu, s realnim ljudima".

U toj zajednici kandidati mogu živjeti desetljećima, praćeni 24 sata na dan s najmanje 100 kamera i više od 100 mikrofona - i vjerojatno milijunima njemačkih gledatelja.

Kandidati bi bili mladi nezaposleni ljudi od kojih se očekuje da žive normalan život, nastave školovanje, uče jezike, te rade.

Show pod radnim naslovom "Big Brother zauvijek" već je doživio kritike. Psiholog Jo Groebel kaže kako postoji opasnost da kandidati neće biti u stanju u jednom trenutku vratiti se u normalan život. Ni jedan kandidat ne može znati što ga očekuje kada godinama živi u virtualnom svijetu, dodaje psiholog.


Pročitajte više