Ništa od evanđelja po seksu: Šveđani zabranili crkvu Madone od Orgazma

CRKVI koju je ranih devedesetih osnovao umjetnik Carlos Bebeacua, te je nazvao po svojoj istoimenoj slici koja je u istom razdoblju izazvala prosvjede na Svjetskoj sajamskoj izložbi EXPO u Sevilli, švedski prizivni sud zabranio je registriranje uz objašnjenje kako je naziv crkve, Madona od Orgazma, potpuno neprikladan!

U presudi je obrazložio kako je kombinacija riječi Madona, orgazam i crkva u nazivu uvredljiva, ne samo za kršćane već i za javnost općenito te da je s tom svrhom i smišljena, što je umjetnik oštro opovrgao. "Orgazam je krajnje osjećanje požude i ne bi ga trebalo ograničavati samo na ejakulaciju. Može se ostvariti kroz umjetnost ili promatranjem krajolika kada jednostavno uzdahnete od divljenja", objasnio je, ali kako to švedskim vlastima ipak nije bio dovoljan razlog za nastavak rada crkve, žalba je već drugi put odbijena.

"Mi smo bezazleni. Samo smo sumnjičavi prema tradicionalnim religijama“, kaže Carlos. Jedino evanđelje ove crkve je evanđelje seksa. Vođenje ljubavi nije u središtu pozornosti, nije obavezno tijekom obreda, ali nije ni zabranjeno. Osim kardinala svi ostali svećenici su žene", napomenuo je.

U njegovoj maloj ali entuzijastičnoj zajednici u Lovestadu na jugu Švedske te svećenice tijekom mise čitaju iz "katekizma orgazma", jedu voće i piju sokove, a samozvani kardinal Carlos tvrdi da u njihovom učenju nema ništa loše ni opasno.

V.V.
Foto: iglesiadelorgazmo.com

Pročitajte više