NOVI FILM KEVINA SPACEYJA KAO REDATELJA, PRODUCENTA I GLUMCA

Nakon pet godina planiranja, Kevin Spacey će glumiti, režirati i producirati film ´Beyond the Sea´ u kojem je riječ o životu pjevača Bobbya Darina, a snimanje bi trebalo početi u lipnju.

Film pokriva vremensko razdoblje od 40-ih do 70-ih godina 20. stoljeća ali, kako je Spacey opisao, nije riječ o linearnoj priči a ni o dokumentarnoj drami.

Još je potrebno razraditi detalje o glazbi za film, kao i pitanje autorskih prava na snimke Darinovih pjesama. Spacey će pjevati pjesme poput ´Dream Lover´, ´Mack the Knife´, ´Splish Splash´ i druge, prenosi Variety.

Spacey je prije pet godina izrazio zanimanje da napravi film o Darinovu životu. ´Rekli su mi da sam prestar´, požalio se tada. U to vrijeme je Spacey imao 38 godina, a Darin je umro s 37 kad mu je nakon operacije stalo srce. Sada su ga također pitali nije li prestar, no on se samo nasmijao i odgovorio da je Bobby uvijek izgledao malo starije, no ako bude predugo čekao možda doista bude prestar.

Spacey je svoju sposobnost da oponaša Darina dokazao na albumu za film ´Ponoć u vrtu dobra i zla´ pjevajući ´That Old Black Magic´ kao počast pjevaču, a pjevao je i kao gost u emisiji ´Saturday Night Live´.

Spacey je neprekidno naglašavao da će projektu pristupiti ´s poštovanjem´ te je o tome pisanim putem obavijestio Darinovu suprugu Sandru Dee i njihovog sina Dodda. O njima će također biti riječi u filmu u kojem će se pojaviti još mnogo likova.

Darinu su liječnici govorili da neće doživjeti kasne tinejdžerske godine zbog bolesti na srcu. On je želio dokazati da može postati legenda zabavnog života do 25. godine te je postao velika zvijezda glazbene industrije i imao je velik uspjeh u noćnim klubovima i na filmu.

Tijekom godina projekt ´Sea´ privukao je među ostalima scenarista Lewisa Colicka te scenarista i redatelja Jamesa Tobacka. Spacey je izjavio da snimanje filma neće utjecati na njegov novi posao umjetničkog direktora kazališta Old Vic u Londonu, a na to mjesto stupa u jesen 2004.

´Sea´ je drugi film koji zajednički produciraju Trigger i MDP nakon filma ´The United States of Leland´, koji je režirao i u kojem je glumio Spacey. Kupila ga je kuća Paramount Classics na ovogodišnjem filmskom festivalu Sundance.

Pročitajte više