Novi problemi za Beckhama: Tvrdio da se bori protiv izrabljivanja djece, a na njemu zaradio milijune

Foto:

DAVIDU BECKHAMU nikako da krene. Nakon što su se hakeri domogli njegovih mailova i objavili ih, otkriven je još jedan skandal.

Iako se kao Unicefov ambasador zaklinjao da će se boriti protiv izrabljivanja djece, ispostavilo se da su odjeću s njegovim imenom koja se prodavala u H&M-u šivali 13-godišnjaci u Burmi, koji su za to dobivali 13 penija po satu, odnosno nešto više od kune.

Beckham je 2015. godine osnovao Unicefovu zakladu koja se bori protiv izrabljivanja djece, dok su u isto vrijeme u H&M-ovim tvornicama u glavnom gradu Burne Yangonu šivale 13-godišnje curice.

Ipak, ako se uzme u obzira da je u mailovima pisao da se prihvatio poslao Unicefova ambasadora samo kako bi postao vitez, shvatljivo je zašto se nije pretjerano zamarao time tko izrađuje H&M-ovu robu.

Jedna djevojčica koja je sa samo 13 godina radila u tvornici ispričala je za Mail On Sunday da je radila po 12 sati dnevno, a kad bi u tvornicu upala inspekcija skrivala se u WC-u. Iako H&M tvrdi da za njih ne rade djeca, nizozemski aktivisti prošlog su tjedna objavili izvješće prema kojem ta praksa još uvijek postoji u Burmi, gdje se djecu plaća dvostruko manje od propisanog minimalca, samo 13 penija po satu. Iako nema dokaza da je Beckham znao za ovo, 2015. godine objavljena su prva izvješća. Beckham je od suradnje s H&M-om u pet godina zaradio nekoliko milijuna funti, a njegov potpis nosila je linija donjeg rublja te linija Modern Essentials. Iako je ostao bez ugovora, navodno jer je kompanija željela promovirati mlađe zvijezde, njegova odjeća još se uvijek može pronaći na policama i na stranici H&M-a. 

Pročitajte više