Novi Superb na američkoj turneji

NAKON što je odradio testiranja na sjeveru Europe, Superb je stigao u Ameriku. Prototip nove Škodine krstarice trenutno odrađuje testiranja u Dolini smrti, i to u društvu odabranih novinara.

Iako je dizajn Superba više-manje poznat, Škoda svoj top model još uvijek skriva od očiju javnosti. Ne zadugo jer će model premijerno biti predstavljen dogodine na salonu automobila u Ženevi, a prodaja započeti odmah po završetku sajma.

Ono što se sada zna je da Superb donekle napušta limuzinsku koncepciju. Naime, model će dobiti praktičnija peta vrata, baš kao što je to slučaj na manjoj Octaviji. Ne sumnjamo da je donja granica 550 litara prtljažnika, a kvaliteta izrade dostojna VW koncerna. 

Možda najveće izdanje krije se u ponudi motora. Benzinci će navodno startati 1.4 i 1.8 motorima u TSI izvedbi, i to u širokoj paleti izvedbi od 90 do maksimalno 125 KW. Vrh ponude bit će rezerviran za RS izvedbu, a nagađa se da bi Superbov maksimum mogao biti 3.6 FSI motor.

Što se tiče dizelaša, stvar je jasna. Početak ponude ostaje rezerviran za legendarni 1.9 TDI, a nastavlja se 2.0 motorom u dvije izvedbe snage (103 i 125 kW). Naravno, mjesto top izvedbe ispunit će jedan od moćnih motora iz bogate VW-ove ponude, najvjerojatnije 3.0 V6 TDI.

Početak prodaje očekuje se odmah po završetku auto showa u Ženevi.

Pročitajte više