Novinarke se potukle čekajući Naomi Campbell da se pojavi na sudu

TELEVIZIJSKA prezenterica Sky-a, Kay Burley, fizički je napala fotografkinju AP-a Kristy Wigglesworth u gužvi koja je jutros nastala ispred ulaza na sud u Londonu, gdje je po svoju presudu kod suca trebala stići supermodel teške naravi, Naomi Campbell.  Novinari i fotoreporteri gurali su se oko stražnjeg ulaza na sud, ne bi li uhvatili koju frišku fotografiju posrnulog modela, kad je u jednom trenutku između dvije žene izbio sukob - Kay je fotografkinju uhvatila za vrat i pribila je za zid u maniri dostojnoj i najžešćih akcijskih filmova, ne bi li što bliže prišle osuđenoj manekenki.

Naomi Campbell je pred sudom priznala kako je griva za svih šest točki optužnice, između ostalog i za udaranje i vrijeđanje carinika u londonskoj zračnoj luci Heathrow, točnije, na tada novootvorenom Terminalu 5 koji je upravo bio uveo sofisticirani elektronski sustav razvrstavanja prtljage koji se pokazao kao vrlo nezgodnim izborom za putnike, a posebice za Crnu panteru, i njezinu kolegicu Kate Moss - obje su na Heathrowu ostale bez svojih kovčega, što je Naomi Campbell toliko izbacilo iz takta da je jednostavno izazvala incident.

Naomi dobila dvjesto sati društveno korisnog rada

Naomi je osuđena na dvjesto dati dobrotvornog rada, nakon čega je elegantno napustila zgradu suda, ostavljajući policiji da riješi spor između dvije novinarke. Međutim, tko je kriv u ovom slučaju jasno je kao dan - pred nekoliko desetaka fotoobjektiva Burly je napala Kristy Wigglesworth, ostavljajući na vratu potonje masnice i podljeve, a ostali kolege cijeli incident su uredno zabilježili i fotografije predali tabloidima i na sud.

Luđačka dernjava, fizički nasrtaji, masnice psovke i podljevi

Jedan od očevidaca novinarima je ispričao kako se sve dogodilo u hipu, u trenutku kada se auto Naomi Campbell približavao sudu. "Nisam ni shvatio što se događa, samo sam vidio Burley kako drži Kristy za vrat i luđački se dere", očevidac je rekao te potvrdio kako se divlja dernjava nastavila i nakon što su nesretne žene rastavili, sve do dolaska londonskih Bobbyja. Navodno je svađu prva započela upravo Kristy Wigglesworth, koja se pokušavala progurati ispred Kay Burly kako bi uhvatila što bolji kadar, na što je Burly izgubila živce i planula.

I novinarke očekuje izlazak pred suca, matične kuće ih podržale

Međutim, to što je Naomi izbjegla zatvor ne znači da će i novinarke biti te sreće. Obje su privedene na ispitivanje i ubrzo puštene kući, ali čeka ih izlazak pred sud i točno utvrđivanje krivice. S obzirom na količinu fleševa koji su u sekundi reagirali, raščistiti situaciju vjerojatno neće biti pretjerano teško, a obje matične medijske kuće stale su u obranu svojih djelatnica, te odmah uposlile svoje službene odvjetnike da rade na ovom, u najmanju ruku neobičnom slučaju.

V.V.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više