Odustala je od doktorata i upala u dugove pa postala milijunašica - evo kako

Foto: Instagram

AMANDA FRANCES je kreatorica digitalnih tečajeva, podcasterica i autorica koja je postala multimilijunašica zahvaljujući internetu i brendiranju same sebe. Prije pet godina napustila je doktorski studij i tako upala u dug od nekoliko tisuća dolara. Sada je izvršna direktorica s masnim iznosom na bankovnom računu te živi u Malibuu.

Njena je tvrtka samo u prvom tromjesečju 2019. godine skupila milijun dolara. Frances kaže da je u tome uspjela jer je spoznala snagu gledanja sebe kao brenda.

"Otkrivši supermoći društvenih medija, kroz proteklih osam godina stvorila sam publiku od preko 500 tisuća žena kojima mogu pomoći, podržati ih i osnažiti svojim internetskim tečajevima, digitalnim programima, obukom i mentoriranjem, kao i svojim podcastom i tjednim YouTube videotreninzima", kaže Amanda za BusinessInsider. 

Što Amanda zapravo radi? Ona motivira žene da vjeruju u sebe i svoje talente i tako pokrenu poslove koje zapravo žele raditi.

"Moja kompanija Amanda Frances Inc. je u 2019. godini obradila preko 18 tisuća transakcija i samo u prvom tromjesečju skupila milijun dolara. Stvaram digitalne tečajeve i internetske obuke koji pomažu stotinama tisuća žena da preuzmu kontrolu nad svojim životom, pokrenu i vode vlastite tvrtke te stvore vlastito bogatstvo. Svake godine moja tvrtka pomaže u stvaranju novih milijunaša", pojasnila je.

Amanda je otkrila kako je od propalog studija i duga koji joj je donio na kraju ipak postala uspješna i bogata: "Vjerujući u sebe i gledajući se kao brend. Velik dio svog uspjeha stekla sam osobnim brendiranjem."

Također, istaknula je tri ključne stvari koje garantiraju uspjeh svakome tko se upusti u pokretanje vlastitog poslovanja.

Započnite s vjerom u sebe

"Temelj svega što stvorite je da prvo vjerujete u sebe. Sumnji će, naravno, biti - pojavljuju se često. Ispitajte ih, suočite se s njima i vratite se vjerovanju u sebe što je brže moguće. Moja strategija funkcionira tako da se volim, vjerujem u sebe i poznajem se. Sve to sam odrazila kroz svoje poslovne poteze. Iako ćete tijekom godina težiti praktičnim koracima, vaš fokus uvijek bi trebao biti usmjeren na snagu vašeg rada."

Budite svoji

"Jedan od najvažnijih dijelova stvaranja snažne internetske prisutnosti i brenda je autentičnost. Ljude privlači istina. Žele prave vas. Možda ste u iskušenju da izgradite svoj brend, ali osmišljena inačica sebe je samo verzija vaše prirodne veličine. Svijetu trebate pravi vi."

Ne morate odvajati privatno i poslovno

"Ljudi imaju puno glupih ideja o tome što je potrebno da bi bili uspješni i u životima i u poslovima. Istina je, što više dijelova svog života uspijete povezati, to će vaš brend biti jači. Vi ste svoj brend. To je cijeli vaš život. Dakle, bilo koji aspekt vašeg života može biti dio vašeg brenda. Preporučujem da dopustite da vam život i posao zajedno struje kako ne biste izgubili ravnotežu posvećujući se samo jednom."

Pročitajte više