Odvjetnici savjetuju princu Williamu: Nemaju sve bajke sretan kraj, potpiši predbračni ugovor

BRITANSKI brakorazvodni odvjetnici uoči vjenčanja s Kate Middleton upozoravaju princa Williama: "Nemaju sve bajke sretne završetke". Navode kako je njihova preporuka britanskom prijestolonasljedniku potpisivanje predbračnog ugovora, posebice kad se uzme u obzir "tradicija" propalih brakova u britanskoj kraljevskoj obitelji. Troje od četvero djece kraljice Elizabete II. se razvelo, a i Williamov ujak s majčine strane, Charles Spencer, ima dvije bivše supruge.

Princ William i kraljevska obitelj odbijaju otkriti hoće li prije vjenčanja s Kate biti potpisan predbračni ugovor. Iako su takvi ugovori uobičajeni u SAD-u, u Velikoj Britaniji i dalje su rijetkost i članovi kraljevske obitelji dosad ih nisu potpisivali.

Nakon poplave dramatičnih razvoda slavnih koji nisu potpisali predbračne ugovore pa je nastala bitka oko podjele imovine, a do kojih je došlo u posljednjih nekoliko godina, London je dobio reputaciju "svjetske brakorazvodne metropole". Kao primjere loših posljedica nepotpisivanja predbračnih ugovora, britanski odvjetnici spominju razvod Williamovih roditelja, prilikom kojeg je princeza Diana "oderala" princa Charlesa, ali i razvod princa Andrewa od Sarah Ferguson, prilikom kojeg je ona jako loše prošla.

Pročitajte više