Olivera Balašević nakon 40 godina u svojoj studentskoj sobi koju je opjevao Đole

Foto: Instagram

OLIVERA BALAŠEVIĆ objavila je na storyju na svom Instagram profilu slike iz svoje studentske sobe koju je posjetila nakon više od 40 godina.

"Pogled s prozora studentske sobe br. 212... Poslije četiri desetljeća!?" napisala je uz fotografiju na kojoj gleda kroz prozor sobe.

"Dolaskom do prozora sobe ne znam što mi je prošlo kroz glavu? Znam samo mi je ostalo u njoj..." dodala je uz drugu fotografiju.

Olivera se susrela i s trenutnom stanarkom sobe kojoj je poručila: "Neke nove Provincijalke i osmijeh koji će zauvijek biti tu... Njima se možda i ne može ispričati baš sve, ali se zato ponešto može ispričati još ljepše."

Pjesma iz Provincijalke

Olivera je u sobi boravila dvije godine kao studentica Fakulteta za fizičku kulturu, a upravo ovu sobu u svojoj pjesmi Provincijalka spominje Đorđe Balašević, koji je prije nekoliko godina na vrata zalijepio pločicu sa stihovima: "Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. lipnja 1979."

"On tvrdi da je ta pjesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala bilješke s predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negdje zalutamo u nekom gradu ili trgovačkom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svjetlosti bi trčala kroz hodnik da ga vidim tako da je ta pjesma to na vrlo lijep način ispričala", otkrila je tada Olivera.

"Živjeli smo u jedno pristojnije vrijeme. To je prozor u koji sam virio i dolazio izdaleka, ali nikada nisam bio unutra. Ostala je uspomena i ne mogu proći, a da se toga ne sjetim", rekao je tada pokojni pjevač.

Pročitajte više