Ona ima 35 godina, a upravo je proglašena najljepšom na izboru za Miss

Foto: Instagram

LEONIE CHARLOTTE VON HASE (35) uspješna je poslovna žena i majka, a od prošloga vikenda ostat će upisana u povijest kao i najstarija pobjednica natjecanja za miss Njemačke koje se održava još od 1927. godine.

"Ne želim godinu dana biti lutka u izlogu", poručila je te dodala da najradije nosi sakoe i hlače.

"Ne trebam haljinu kako bih izrazila svoju ženstvenost", dodala je.

Rođena je u Namibiji, gdje još uvijek žive njezini roditelji i tri sestre, koji su doputovali u Njemačku kako bi Leonie Charlotte pružili podršku.

Ova svestrana tridesetpetogodišnjakinja proputovala je skoro cijeli svijet, a živjela je u Ateni, Londonu, Milanu, Kapstadu i Berlinu. Radila je u reklamnim agencijama i kao stilistica.

"Karakter dolazi sa životnim iskustvom", kaže ova žena plave kose i zelenih očiju.

Njezin životni san je da bude kazališna glumica, ali to još uvijek nije ostvarila, no neće odustati, kazala je na pozornici. Kao miss Njemačke Leonie Charlotte želi simbolizirati modernu ženu stariju od 30 godina.

Organizatori ovog natjecanja ističu kako naglasak žele staviti na osobnost, karakter i životnu priču natjecateljica. Zato od ove godine više nema revija u kupaćim kostimima. Žene se predstavljaju u večernjim haljinama i casual-odjeći, s vrtoglavo visokim potpeticama, ali i u ležernim cipelama bez pete, piše Deutsche Welle.

Novu miss Njemačke među finalisticama u dobi od 18 do 35 godina izabrao je žiri čiji je sastav također jedna od novina - u njemu su bile samo žene.

Leonie Charlotte 12 mjeseci očekuje više od 200 obveza, kaže organizator Max Klemmer. Dio tog posla preuzet će i njezine dvije pratilje: Lara Runarsson (22) i Michelle-Anastasia Masalis (23).

Pročitajte više