Opel Vectra GTS i u turbo izvedbi

NAKON najave Speedstera u 2.0 turbo izvedbi na red je došla Vectra. Opel će u Ženevi predstaviti turbo izvedbu Vectre GTS, koju će pokretati novorazvijeni agregat. Vectra će motor djeliti sa prestižnim Signumom.

Sportski sedan je opremljen novo-razvijenim 2.0 aluminijskim ECOTEC turbo motorom snage 129/175 kW/KS. Najsnažniji četverocilindrični motor u Vectri isporučivati će se  u kombinaciji s novom mjenjačkom kutijom sa šest stupnjeva prijenosa.

Motor isporučuje impresivnih 265 NM maksimalnog okretnog momenta već pri 2.500 o/min i održava ga sve do 3.800 o/min. Zahvaljujući tako povoljnoj krivulji okretnog momenta, Vectra se može podićiti solidnim performansama. Ubrzanje do 100 km/h traje 9.1 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi visokih 230 km/h. "Turbo" Vectra nije istinski sportaš, već sportska limuzina profinjenih performansi. S jedne strane, vozilo za međubrzanje od 80 do 120 km/h potroši svega 9.2 sekuni, a s druge spada u manje rastrošne modele. Potrošnja u mixu iznosi 8.9 l/100 km, što s obzirom na tip automobila nije previše.

Iako u Opelu naglašavaju da je riječ o potpuno novom motoru, treba spomenuti da je temelj njegovog razvoja bio 2.2 Ecotec aluminijski motor,  možda najbolji proizvod Opela u novije vrijeme. Naravno motor zadovoljava Euro 4 norme o kvaliteti ispušnih plinova.

Kako bi označio uvođenje ovog motora, Opel će u proljeće ove godine pustiti u prodaju ekskluzivnu verziju Vectre GTS Turbo opremljenu 17-inčnim aluminijskim naplacima sa šesnaest krakova.

Pročitajte više