Organizatori natjecanja kažnjeni nakon Hammondove nesreće u Rimčevu automobilu

Screenshot: Youtube

ORGANIZATORI "Swiss Hillclimb Championshipa" tijekom kojeg je televizijski voditelj Richard Hammond doživio veliku automobilsku nesreću moraju platiti kaznu od pet tisuća dolara.

Za vrijeme snimanja tv showa "The Grand Tour" za Amazon, Hammond je razbio Rimac Concept One električni hiperautomobil od 1200 konjskih snaga u zavoju i izletio s ceste klizeći 300 metara.

Clarkson opisao Hammondovu nesreću: "Dobro je poznavao Rimčev auto, znao je upravljati njime"

Bivša zvijezda "Top Geara" sa slomljenim se koljenom izvukao iz auta vrijednog milijun dolara prije nego se automobil zapalio.

Hammond nije bio aktivni sudionik u natjecanju, ali je snimao pokazne vožnje zajedno sa Jeremyjem Clarksonom koji je vozio Lamborghini Aventador S i Jamesom Mayjem u Hondi NSX.

VIDEO: "Umrijet ću": Pogledajte razgovor Mate Rimca i Richarda Hammonda

Disciplinski odbor švicarskog Auto Sporta danas je izrekao kaznu za organizatore, a to su obrazložili činjenicom da snimanje nije bilo u skladu s pravilima FIA-e, te da je ovaj incident, koji je privukao veliku pozornost, narušio ugled tog sporta.

Osim novčane kazne od pet tisuća, direktor natjecanja Christian Muller i njegova tri suradnika Hermann Muller, Karl Marty i Daniel Lengelt su suspendirani na šest mjeseci.

Zbog ovog događaja u pitanje je dovedeno i buduće održavanje ovog natjecanja, piše motorsport.com.  

 

Pročitajte više