Osam kolača koji su obavezni na božićnom stolu

Foto: Shutterstock

BEZ previše razmišljanja, ovo su kolači koji se već tradicionalno peku za Božić. Bilo da ste osoba koja voli na stolu imati jedan ili više od deset kolača, zatrebat će vam barem jedan od ovih recepata.

Medena pita

Ova nas pita podsjeća na djetinjstvo jer je okusom baš onakva kakvu su pravile bake. Važno je da tijesto valjate toplo kako bi vam sve kore ispale savršeno ravne. Recept je OVDJE.

Boem kocke

Kolač koji izgledom podsjeća na obrnutu mađaricu osvojit će vas na prvi zalogaj. Tanke kakao kore punjene su laganom mliječnom kremom, a cijeli je kolač preliven glazurom od čokolade. OVDJE je recept.

Žarbo kocke

Starinski kolač od mekanih kora nadjeven orasima i marmeladom koji potječe iz susjedne Mađarske svima nam je drag. Recept možete pronaći OVDJE.

Medena Kata

Kolač simpatičnog naziva s kiselkastim slojem pekmeza u sredini. Ostavite ga da odstoji par dana kako bi se stegnuo i kore omekšale. A recept? Bez brige, OVDJE je.

Mađarica

Znate li ikoga tko se zaustavio na prvom komadu mađarice? Ni mi, jer ne postoji osoba koja može odoljeti najkremastijoj čokoladnoj kremi i savršeno prhkim korama koje se tope u ustima. Mađarica je s razlogom kraljica kolača, a u prilog tome svjedoči činjenica da bez nje ne možemo zamisliti ni jedan blagdan ili svečanu priliku. A ako niste znali, mađarica je tradicionalni kolač kontinentalne Hrvatske i zapravo nema nikakve veze s Mađarskom i ne zna se točno odakle joj ime. Bilo kako bilo, ako već nemate recept za savršenu mađaricu, OVDJE je recept za vas.

Čudo od čokolade

Najčokoladniji čokoladni kolač koji smo ikad probali. Neki ga znaju i pod nazivom Mozart kocke, a sastoji se od biskvita i kreme, odnosno ganachea koji ne zahtijeva puno vremena za pripremu. Napravite ga dan ranije i ostavite u hladnjaku preko noći da se ganache stegne. OVDJE je recept.

Čupavci

Sočne kocke biskvita umočene u rastopljenu čokoladu i uvaljane u kokosovo brašno svima su dobro poznati kolači. Videorecept za slavne čupavce pogledajte OVDJE.

Brze oblatne

Ovo je najvjerojatnije jedan od najbržih i najjednostavnijih recepata za oblatne. Potrebno vam je najviše 15 minuta, a dobit ćete slasticu za koju ćete primati samo komplimente. OVDJE je recept.

Ako isprobate bilo koji od ovih recepata, jelo svakako fotkajte i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?.

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan. 

Index Recepti

Pročitajte više