Osječanka Kristina Kuzmić finalistica showa na mreži Opre Winfrey

KRISTINA KUZMIĆ - CROCCO 31-godišnja je Osječanka koja je dokazala da je moguće ostvariti "američki san". Ova stanovnica Alhambre u Kaliforniji osvojila je Amerikance kao natjecateljica "Your OWN Showa" koji se emitira na mreži Opre Winfrey.

Kristina je zahvaljujući svojoj kulinarskoj kreativnosti došla do samog finala, u kojem će se ovog tjedna natjecati protiv Zacha Annera iz Austina u Teksasu, koji unatoč svojoj invalidnosti želi voditi putopisni show. Pobjednik "Your OWN Showa", osim vlastitog showa koji će se emitirati na Oprah Winfrey Networku, osvaja i 100.000 dolara vrijednu nagradu u robnoj kući Kohl te novi Chevrolet Equinox.

Kristina je u SAD doselila kao 15-godišnja izbjeglica iz ratom zahvaćene Hrvatske. Radila je razne poslove kako bi preživjela, ali kuhanje je njena istinska strast, a kreirala je i svoju vlastitu web stranicu StickyCook.com.

Amerikanci Kristinu opisuju kao "živahnu, atraktivnu i prije svega talentiranu". "Kristina gaji istinsku strast prema kuhanju i dijeli je sa svima nama", stoji u službenom Kristininom profilu na Oprah.com, a sama Kristina kaže: "Svi moramo jesti, a ja sam željela pokazati svima onima koji na kuhanje gledaju kao na kućanski posao da ne mora biti savršeno - sve dok je zabavno, jednostavno i ukusno".

Pročitajte više