Osvježite se termalnom vodom!

VISOKO mineralizirana termalna voda s dokazanim dermatološkim djelovanjem osvježava, smiruje i jača kožu, a posebno je primjerena za uporabu u ovim vrućim ljetnim danima.

Termalnu vodu dobro je upotrebljavati, savjetuje Vichy, ujutro i navečer kao obavezni dio čišćenja i njege kože, pa čak i više puta dnevno za osvježenje kože i vraćanje vlage. Nanosi se tako da je raspršite na lice i višak nježno upijte papirnatom maramicom  nakon 30-ak sekundi.

Vichyjeva termalna voda poznata je još od rimskog doba po svojim blagotvornim svojstvima. U 17. su je stoljeću upotrebljavali zbog ljekovitosti, a posebno zbog poticanja obrambenog mehanizma organizma. U 19. je stoljeću i francuska Akademija za medicinu službeno potvrdila ljekovite osobine Vichyjeve termalne vode.

Grad Vichy postao je kralj među gradovima s termalnom vodom s poznatim i vjernim gostima kao što su Napoleon III i carica Eugenie. Vichy je danas grad s 15 termalnih izvora među kojima se nalazi i Lucasova voda koja je osnova svih Vichyjevih proizvoda. Sadrži 17 minerala i 13 oligoelemenata među kojima su i magnezij, kalcij, natrij te kalij koji dokazano ubrzavaju prirodne metaboličke procese u stanicama kože i time pomažu održavati njihov normalan rad.

Potvrđeno je da Lucasova voda smiruje nadraženu kožu (crvenilo i druge znakove upale),osjećaj bockanja i svrbež kod osjetljive kože,  potiče prirodni obrambeni mehanizem kože te ubrzava djelovanje enzima katalaze koji posredno djeluje poput hvatača štetnih slobodnih radikala u koži.

Pročitajte više