Preplanulost bez sunčanja

SVAKO izlaganje UV-zrakama, prirodnog ili umjetnog izvora, štetno je za kožu – Uporaba proizvoda za samotamnjenje nasiguriniji je način za dobivanje boje i najbolja alternativa izlaganju UV-zrakama.

Sunčanje je štetno za kožu jer uzrokuje kratkoročne (npr. sunčane opekline) te dugoročne posljedice na koži (prerano starenje kože, oštećenja genetskog materijala, oslabljen imunološki sustav i pojava raka kože), no svejedno se nije potrebno odreći preplanule puti. Sasvim siguran način dobivanja boje koji preporučuje čak i Svjetska zdravstvena organizacija kao alternativu izlaganju UV-zrakama jest uporaba proizvoda za samotamnjenje.

I Laboratoriji Vichy su se pobrinuli za "dobivanje boje iz bočice". Ovo proljeće predstavljaju novi raspršivač za samotamnjenje tijela u obliku aerosola iz linije Capital Soleil. Aktivni sastojak u raspršivaču za samotamnjenje je dihidroksiaceton ili DHA. Taj spoj nakon nanošenja u gornjem sloju epidermisa izaziva kemijsku reakciju čiji su produkti obojeni spojevi pod imenom melanoidini.

Melanoidini su žuto do smeđe obojeni produkti koji po boji podsjećaju na prirodni pigment kože, melanin, odakle su i dobili ime. Za potpun razvoj boje potrebno je nekoliko sati, a nastala boja na koži ostaje nekoliko dana dok se gornji sloj epidermisa ne oljušti što je dio prirodnog procesa obnove epidermisa.

U liniji Capital Soleil nalazi se i hidratantni gel za samotamnjenje lica. Formuliran je posebno za osjetljivu kožu lica i jamči ravnomjeran razvoj sasvim prirodne i postojane boje. Gel dodatno hidrira kožu lica koja je nakon uporabe meka, glatka i sjajna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara