Problematična koža traži posebu zaštitu od sunca

LABARATORIJI Vichy pripremili su zaštitna sredstva s novom iznimno tekućom teksturom koja se brzo suši i ne masti kožu te je posebno prilagođena zaštiti mješovite i masne kože. Taj tip kože ima 57 % Vichyjevih korisnica u Hrvatskoj.

Mnogi nisu svjesni da i šetnja po gradu, kao i nedužni sastanak s prijateljima na ljetnim terasama kafića predstavlja izlaganje suncu. Čak 80% izlaganja suncu je nehotično! Najugroženiji dijelovi tijela, koji su najizloženiji UV-zrakama tijekom cijele godine su lice, vrat, dekolte i ruke.  

Izlaganje suncu problematične kože zahtijeva posebnu zaštitu. Često radimo grešku i izlažemo se suncu kako bi se "posušili prištići". Doduše, prva posljedica sunčanja jest poboljšanje stanja kože, no nakon nekoliko tjedana stanje se značajno pogoršava i na problematičnoj koži može doći do još većeg izbijanja bubuljica i drugih promjena.

Uporaba masnih krema za zaštitu od sunca na problematičnoj i aknama sklonoj koži može također uzrokovati poprilično pogoršanje stanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovo proljeće i ljeto Laboratoriji Vichy pripremili su zaštitu od sunca za lice i najizloženije dijelove Capital Soleil - laganu emulziju ZF 20 i 60 za normalnu, mješovitu ili masnu kožu. Proizvod odlikuje iznimno tekuća tekstura koja se brzo suši i predstavlja tehnološku inovaciju. Riječ je o zaštitnoj emulziji koju je prije uporabe potrebno protresti, jer sadrži visoku koncentraciju iznimno sitnih, mikroniziranih mineralnih pigmenata koji djeluju poput UV-filtera širokog spektra i učinkovito štite od UVA- i UVB-zraka.

Iako je emulzija deset puta rjeđa od kreme, jednako pouzdano štiti od svih štetnih učinaka UV-zraka,  a odlikuje je sistem s patentiranim filtrom širokog spektra Mexoryl XL koji štiti od UVA- i UVB-zraka.

Njega mješovite i masne kože lica, pogotovu one sklone aknama, u toplim je mjesecima posebno važna. Vichy preporučuje svakodnevno jutarnje i večernje korištenje proizvoda linije Normaderm.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara