Otkriveno zašto Putin koristi ovaj neobično dugi stol za sastanke u četiri oka

Foto: Profimedia

AKO JE vjerovati The New York Timesu, otkriveno je zašto je ruski predsjednik Vladimir Putin koristio neobično duge stolove za održavanje sastanaka sa svojim gostima. Navodno je to bila mjera protiv koronavirusa, piše američki list.

Na ovaj način je bio osiguran razmak ruskog predsjednika i njegovih gostiju na pet metara kao mjera prevencije zaraze koronavirusom. Stol je zadržan i nakon što je većina svijeta ublažila mjere distanciranja. 

Ranije tijekom pandemije Putin se 16 mjeseci nije osobno susreo ni s jednim zapadnim čelnikom, dodaje spomenuti američki list. Prvenstveno se sastajao s ljudima putem videokonferencije s nepoznate lokacije, dok je tek nekolicina njegovih pomoćnika uspjela dobiti željeni osobni pristup.

Zelenski se ismijavao Putinovom stolu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ismijavao je Putina i njegov stol tijekom intervjua s Davidom Lettermanom, koji je emitiran u prosincu. "On toliko voli svoj život. On čak bira sjediti za tim smiješno dugačkim stolom. Boji se da ne dobije covid-19 ili neku drugu infekciju", rekao je Zelenski.

Pročitajte više