Ova kujica se toliko bojala da se nije htjela pomaknuti, sad je sasvim drugi pas

Foto: Facebook

VOLONTERKA je u jednom skloništu za životinje u kineskom gradu Harbin, među 2000 veselih pasa, pronašla kujicu haskija Harriet koja je bila toliko istraumatizirana da se bojala pomaknuti iz svog kuta. 

Gotovo svi psi koji se nalaze u skloništu spašeni su s kamiona koji su ih vozili u klaonicu. 

"Kad smo je vidjeli u kutu odmah smo znali da joj hitno treba pomoć. Pokušala sam je pozvati, ali samo je sjedila ondje. Nismo znali što je proživjela, ali bilo nam je jasno da joj hitno treba pomoć", rekla je volonterka Rachel Hinman za The Dodo. 

Harriet je bila jako mršava i zapuštena, kosti su joj provirivale kroz kožu, a krzno joj je bilo zamršeno i prekriveno fekalijama. Bila je toliko sitna da su mislili da se radi o nekoj manjoj pasmini, no veterinar im je otkrio da je u pitanju haski star osam mjeseci. 

"Bila je jako mirna dok smo se bavili njome. Dugo je trajalo da joj obrijemo krzno, ali ona je bila vrlo strpljiva, ni jednom nije zalajala", kaže Rachel. 

Nakon nekoliko tjedana njege, Harriet se pomalo opustila, a vrlo je brzo pronašla novi dom.

"Znala sam da je za mene iste sekunde kad sam je vidjela. Izgledala je tako tužno i odmah sam je poželjela usrećiti. Otkad je kod mene, ne razdvajamo se. Ona je moja princeza", ispričala je njena vlasnica, Rosee Vallee iz Kanade. 

Pročitajte više