Ovacije Arsenu i Gabi u Beogradu

NAKON 16 godina kantautor i pjesnik Arsen Dedić ponovno je u Beogradu održao koncert, pred više od dvije tisuće posjetitelja koji su do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu Doma sindikata.

Višeminutnim ovacijama Beograđani su pozdravili Arsena, njegovu suprugu Gabi Novak te glazbenu pratnju - skupinu njihova sina Matije i klaviristu Branka Bulića.

"Nemojte pretjerivati. Nitko mi neće vjerovati... Neki će vjerovati. Mislio sam da vas neće doći toliko. Mislio sam da me se pola vas ne sjeća, a da me pola zaboravilo", rekao je Arsen na početku koncerta, podsjetivši da je svoj prvi solistički koncert imao u istoj dvorani prije 40 godina.

"Samo vam mogu reći hvala na ovakvom prijemu. Emocije s vaše strane ići će k nama, a naše k vama", riječi su Gabi Novak. Potom je uz pratnju benda Matije Dedića otpjevala sve svoje poznate hitove poput "Pamtim samo sretne dane" ili "Vino i gitare".

Koncet koji je tekao u pozitivnom ozračju i neskrivenoj ljubavi publike prema dvoje umjetnika, njihovom životnom i radnom opusu, kulminirao je kada je Arsen zapjevao serijal svojih starijih hitova. Nakon pjesama kao što su "Kuća pored mora" i "Moderata kantabile" izveo je i one najnovije posvećene unuci Lu.

Arsena, Gabi, Matiju i njegov bend te starog Arsenovog pratioca klaviristu Branka Bulića publika je ispratila na nogama uz dugi, dugi pljesak.

Karte za prvi koncert Arsena Dedića u utorak u Beogradu bile su rasprodane danima unaprijed. U srijedu pjeva u Novom Sadu, a u četvrtak ponovno u Beogradu.

Nastup hrvatskih umjetnika posjetili su i predsjednik Srbije Boris Tadić s gotovo svim svojim savjetnicima te mnogi poznati beogradski umjetnici.

Pročitajte više