Ovako je sinoć izgledalo kazalište u Zagrebu na premijeri predstave o Lepoj Breni

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

SINOĆNJA premijera predstave u zagrebačkom kazalištu Kerempuh privukla je velik interes javnosti, a na predstavu je došla i sama Lepa Brena.

"Došla sam podržati ovu doista fantastičnu ekipu koja već putuje svijetom promovirajući Lepa Brena Project. Želim istaknuti da je ovaj projekt nastao potpuno neovisno, bez mog ikakvog utjecaja na sadržaj. Četiri fantastične glumice i jedan fenomenalan glumac pokazali su kroz lik Lepe Brene kako se provela tranzicija bivše države. Počašćena sam što je moj lik izabran za inspiraciju", istaknula je Lepa Brena uoči premijere, a na predstavu je došla u pratnji sestre Fakete koja živi u Kanadi i u Zagrebu je prvi put pogledala ovu predstavu.  

U publici su se mogla vidjeti brojna poznata lica poput Maje Šuput sa suprugom Nenadom Tatarinovom, pjevačice Colonije Ivane Lovrić, Ive Todorić u pratnji majke Vesne. Stigle su i glumice i glumci Nataša Janjić Medančić, Ana Maras Harmander, Stipe Kostanić, Dražen Čuček te Tarik Filipović sa suprugom Lejlom, te redateljica Arija Rizvić sa sportskim voditeljem i komentatorom Markom Vargekom.

Među brojnim poznatima koji su došli pogledati predstavu bio je i Stipe Mesić, koji je rekao da je Lepa Brena osoba koja nikada nije gledala granice te da je promijenila konstrukciju tog perioda.

Održana je i pretpremijera zbog velikog interesa

Podsjetimo, jučer je u Kerempuhu održana pretpremijera predstave koja je dodana nakon velike pomame za najprije najavljena dva datuma, 7. i 8. ožujka. Također, u petak, 10. ožujka, predstava će biti izvedena i u Rijeci, a organizatori najavljuju da će upravo tamo biti najveći hype.

U glumačko-pjevačko-plesnom komadu Lepa Brena Project problematiziraju se fenomen Brenine popularnosti, tragičan raspad bivše države, ali i nesretna sudbina svih njezinih građana. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije; čak pet likova Lepe Brene stopilo se u jednu priču i poruku.

Brenu su utjelovile četiri glumice i jedan glumac

Kazališna predstava nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice, a sva lica Lepe Brene prikazale su četiri glumice, Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Gavrilović, te jedan glumac Vlada Aleksić.

Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu razgovora, kako svih pet Brena međusobno tako i s publikom.

"Predstava me dirnula, glumačka ekipa je lijepo pokazala što nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati", izjavila je Lepa Brena nakon ranije beogradske premijere.

Pročitajte više