Ovih 17 tvrtki svojim zaposlenicima nudi besplatne masaže

Foto: Shutterstock

VELIK broj hrvatskih radnika požalit će se da ih šefovi "masiraju", no postoje tvrtke koje svojim zaposlenicima doista pružaju besplatne masaže, u skladu s onom "zadovoljan djelatnik je najbolji djelatnik".

U SAD-u, prema nekim istraživanjima, zbog dugotrajnog sjedenja ili stajanja na radnom mjestu čak 31 milijun zaposlenih pati od bolova u leđima, a ista su istraživanja pokazala i da redovne masaže takve tegobe mogu trajno ukloniti već nakon nekoliko mjeseci. U Americi se godišnje troši čak 50 milijardi dolara na liječenje bolova u leđima.

Da im zaposlenici nisu zadovoljni, a zbog toga i lošije rade i češće izostaju s posla primijetilo je 17 američkih tvrtki, koje su odlučile prevenirati taj problem i djelatnicima ponuditi besplatne masaže.

U pitanju su tvrtke Activision Blizzard, American Fidelity Assurance Company, Baptist Health South Florida, Cisco Systems, First American, Genentech, OhioHealth, Orrick Herrington & Sutcliffe, PwC, Regeneron, SAS, Scripps Health, Southern Ohio Medical Center, St. Jude Children’s Research Hospital, Veterans United Home Loans, WellStar Health System i World Wide Technology Inc.

Sve su se ujedno našle i na Fortuneovom popisu najboljih američkih poslodavaca.

Pročitajte više