Piranha i R´n´B Confusion domaćini legendarne grupe Blackstreet

Shoe Be Do R'n'B Confusion powered by Index.hr u srijedu, 25. lipnja u zagrebačkom klubu Piranha ekskluzivno vam donosi američke R'n'B legende, grupu Blackstreet. Grupa je osnovana 1992. godine a danas ju čine Teddy Riley, Eric Williams, Mark Middleton, te J-Stylz, četvorka koji po prvi puta nastupa u Hrvatskoj, i to u sklopu R'n'B Confusiona u Piranhi.

Prvi album "Blackstreet" koji su izdali 1994. je bio samo uvertira za planetarno uspješan drugi album "Another Level" na kojem se i nalazi njihov najveći hit "No Diggity", a njega su snimili u suradnji sa popularnim Dr. Dreom. Taj album je postigao nekoliko zlatnih i platinastih tiraža, a singl "No Diggity" našao se na prvom mjestu velikog broja top ljestvica, a bio je i broj jedan na poznatoj Billboard ljestvici u studenom 1996. godine). Također, 1998. godine osvojili su i nagradu prestižnu nagradu Grammy u kategoriji najboljeg izvođača R'n'B glazbe, a pjesma "No Diggity" kasnije je ušla i na poznatu listu najpoznatijih pop hitova, "Rolling Stone and MTV: 100 Greatest Pop Songs".

Blackstreet je u suradnji sa mogulom Jay Z-jem napravio pjesmu "The city is mine", nakon čega su sa Janet Jackson, Ja Ruleom i Eve napravili singl "Girlfriend/Boyfriend". Krajem 1999. grupa se raspala zbog neslaganja članova., no početkom 2003. vraćaju se na scenu sa novim albumom "Level II" koji je ubrzo ušao u top 15 albuma u SAD-u. U kolovozu ove godine možemo očekivati njihov najnoviji album koji će izaći za svjetski poznati label Interscope/Sony BMG.

K.H.

Pročitajte više