Podignuta optužnica protiv lika koji je opsjedao Jelenu Rozgu, evo što je sve radio

Foto: Borna Filic/PIXSELL

PJEVAČICA Jelena Rozga ove se godine našla u nezavidnoj situaciji kad ju je počeo proganjati nepoznati obožavatelj koji joj je čak i dolazio pred zgradu te joj zvonio na vratima. 

Protiv 53-godišnjeg D. C. je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu i zatražilo od suda da prihvati njihov kazneni nalog, doznaje Slobodna Dalmacija. Za ovog hrvatskog državljana koji živi u Njemačkoj zatražili su određivanje kazne od šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine. 

Govorio je da želi intimne odnose s njom

U optužnici ga se tereti da je od 13. kolovoza 2019. do početka rujna 2020. putem emaila i raznih profila na društvenim mrežama Rozgi slao poruke u kojima je, kako navodi Slobodna, "insinuirao da njih dvoje imaju ljubavnu vezu te je otvoreno govorio da želi s njom imati intimne odnose". Također joj je slao svoje fotografije, fotografije sebe kako vozi svoj Audi te joj nudio da ide u određene splitske trgovine u kojima joj je navodno ostavljao poklone kupljene za nju. 

Banuo joj pred vrata

Sredinom kolovoza joj se čak pojavio pred kućnim vratima, uporno joj zvonio, fotografirao se ispred ulaza u njezinu zgradu te joj slao te fotografije. Jednom prilikom je, navode, vidio da je na Instagramu objavila fotografije s društvom na Peristilu te joj je u porukama javio da će doći tamo, što je i učinio. Rozga je odbila komunikaciju s njim te je sve prijavila policiji. 

Sve je priznao

D. C. je policiji potvrdio da je točno sve što im je pjevačica rekla te je dodao da sad zna i vidi da pjevačica s njim ne želi kontakt. Rekao je i da je očito imao pogrešan dojam te je spreman prestati ovako se ponašati.

Ako Općinski sud prihvati kazneni nalog ODO-a i ako se okrivljeni ne bude žalio na njega, tada će postati pravomoćna predložena uvjetna kazna. Ako, pak, on bude prigovarao na kazneni nalog, tada će se ići u suđenje te u tom slučaju ODO traži da ga sud kazni s osam mjeseci zatvora, uz rok kušnje od tri godine, navodi Slobodna. 

Pročitajte više