Policajci u uniformama na homoseksualnoj paradi

ONO ŠTO je kod nas nezamislivo u Londonu je sasvim normalno pa se 80 policajaca i policajki pridružilo tisućama osoba drugih seksualnih sklonosti na Gay Pride.

Zaposleni u policiji koji nisu bili na dužnosti mogli su nositi svoje plave uniforme, a čak im je dozvoljeno da na majicama nose slogan velike propagandne akcije "Could you" u koju su uloženi milijuni funti da bi se mladi ljudi privukli policijskom poslu.

Iako kod nas saborski zastupnik bez dlake na jeziku Rojs tvrdi da među njegovim kolegama ima homoseksualaca njima ne pada na pamet da se javno pokažu na zagrebačkoj Gay povorci koju sa velikim brojem svojih čvrstih dečki samo sa strane prati šef policajaca Lučin.

U Engleskoj se također vodila polemika oko dozvole javnog istupa homoseksualaca i lezbijki koji rade u policiji,pa je čak bivši šef londonskih plavaca izjavio da je "takva korektnost prešla u ludilo", ali ministrica policije Hasel Blears blagoslovila je učešće svojih zaposlenika u paradi.

Brojni učesnici prošetali su londonskim ulicama bez straha da će ih netko napasti, a za njihovo dobro raspoloženje pobrinule su se grupe Bananarama i Liberty X na prigodnoj fešti u čuvenom Hyde Parku.

Pročitajte više