Poznate Hrvatice preplavile Instagram crno-bijelim fotkama, znate li zašto?

Foto: Instagram

BROJNE poznate Hrvatice ovih dana objavljuju svoje crno-bijele fotografije uz hashtagove #womensupportingwomen ili #womentakecareofeachother, #womenlifteachother... Uz to uz objavu uvijek stoji i hashtag #challengeaccepted te nove nominacije kroz tagiranje drugih žena koje onda nastavljaju izazov.

#blackandwhitechallenge, kako se originalno zove ovaj "crno-bijeli izazov", na Instagramu ima već preko milijun objava, što dovoljno govori koliko se proširio među ženama diljem svijeta. Izazov je izvorno pokrenut kao potpora ženama oboljelima od malignih bolesti, no u međuvremenu mu je cilj postao osnaživanje žena općenito te isticanje važnosti međusobne podrške i međusobnog osnaživanja od strane žena.

Severina, Jelena Veljača, Maja Šuput, Lidija Bačić, Anita Dujić, Ljupka Gojić Mikić, Iva Radić i Izabel Kovačić samo su neke od brojnih poznatih Hrvatica koje su prihvatile nominacije i odlučile sudjelovati u ovom izazovu.

"Žene ne dajmo da nas farbaju", napisala je Severina uz svoju crno-bijelu fotografiju.

"Da nam je znati koliko snage ima u nama ženama. Da bar netko ovakvim klinkama to svaki dan ponavlja!", zaključila je Jelena Veljača.

"Moram priznati da su mi izazovi na mrežama presmiješni, ne zamjerite na mojem cinizmu, ali kako ste sve pisale uvažavamo se valjda kakve god da jesmo!!! Ili?? Uživo znamo tko je i koliko uz nas, i to je najvažnije! Hvala svim dragim ženama koje su mi poslale ovaj izazov i sjetile me se, znate koje ste, neću vas nabrajati", napisala je Bojana Gregorić Vejzović koja je objavila fotografiju svoje mame.

Lana Jurčević je objavila znakovitu fotografiju cvijeća umjesto fotogafije sebe. "Žene su magija. Predivne i ponekad komplicirane. Ali otud dolazi naša snaga. Žene volim vas", poručila je.

Ovom "ženskom" izazovu pridružile su se i brojne svjetske zvijezde poput Khloe Kardashian...

Pročitajte više