Preminuo André Leon Talley, modna ikona i bivši kreativni direktor Voguea

Foto: EPA

MODNI novinar, stilist i bivši kreativni direktor Voguea André Leon Talley preminuo je u 74. godini. Bio je smješten u bolnici, no nije poznato od čega je bolovao. 

Vijest o njegovoj smrti brzo se proširila društvenim mrežama. Od njega se oprostila dizajnerica Diane von Fürstenberg.

"Zbogom, dragi André. Nitko nije vidio svijet na glamurozniji način od tebe. Nitko nije bio veličanstveniji i imao više duha od tebe. Svijet će biti manje radostan. Volim te i smijem se s tobom već 45 godina. Nedostaju mi tvoji glasni krici. Volim te jako puno", napisala je.

Talley je bio desna ruka glavnoj urednici Voguea Anni Wintour. Časopisu se pridružio 1983. godine kao direktor modnih vijesti u časopisu. Napustio je Vogue 1995. godine i preselio se u Pariz, gdje je radio u W Magazinu. Poslije se vratio Vogueu i bio je urednik, sve dok poziciju nije napustio 2013. godine.

Po Talleyju je snimljen dokumentarac The Gospel According to André koji je objavljen 2018. godine. U svibnju 2020. godine objavio je memoare o životu i karijeri pod naslovom The Chiffon Trenches, u kojima se prikazuje njegov uspon do prvih redova mode. U memoarima je pričao i o kraju svog rada u Vogueu. 

Pročitajte više