Princa Charlesa napali zbog detalja u pismu koje je poslao Macronu nakon požara

Foto: Wenn/Instagram

PRINC Charles i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, poslali su pismo francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu u kojemu su izrazili duboko žaljenje zbog požara koji je teško oštetio katedralu Notre-Dame u Parizu. Pismo su princ i vojvotkinja objavili na službenom Instagramu Clarence House, a fanovi su ih napali zbog jednog detalja koji im se nije nimalo svidio.

Princa su nacionalisti optužili da je počeo koristiti američki način pisanja riječi pod utjecajem svoje snahe Meghan Markle. Sve riječi koje u britanskom engleskom završavaju na "ise", u pismu završavaju na "ize", što je američki način pisanja.

Glasnogovornici kraljevske obitelji odbili su komentirati napade na princa, a jedna britanska lingvistica pojasnila je da princ ne koristi američke riječi, nego da je to britanski engleski koji se koristio u 15. stoljeću.

Fanovi su nedavno postali uvjereni da Instagram profil Sussex Royal vodi osobno Meghan Markle upravo zbog načinja pisanja i američkih riječi koje se koriste u tekstovima. 

Pročitajte više