Prva željeznička svatovska povorka u Hrvata

NA VRLO originalan i neoubičajen način, mladoženja Sani Antolović po svoju će izabranicu, Sanju Sedlanić, u subotu 30. kolovoza doći vlakom.

Prigodni svadbeni vlak Hrvatskih željeznica (HŽ) krenut će iz Bjelovara u 16,30 sati, da bi potom za nekoliko minuta stigao u Grginac Novi, gdje će ispred mladoženjine kuće biti postavljen improvizirani peron. Nakon što vlak popuni svadbena povorka, krenut će put Velikog Trojstvo i mladenkine kuće pred kojom će se zaustaviti.

To je prvi put u Hrvatskoj, ističu u HŽ-u, da jedna svatovska povorka, na čelu sa mladoženjom, strojovođom HŽ-a, vlakom dolazi po mladenku pred njezinu kuću.

Od mladenkine kuće mladi će se par na vjenčanje, do župne crkve u Velikom Trojstvu, odvesti u kočiji uz pratnju jahača.

Svatovski prijevoz vlakom, otkrivaju u HŽ-u, organizirao je mladoženjin kum Dalibor Petrović, također strojovođa, dodajući kako su, po prihvatljivoj cijeni, spremni udovoljiti i takvim posebnim zahtjevima svojih korisnika.

Inače, kako se doznaje, mladence je povezala upravo željeznica, jer osim što oboje žive uz prugu i što je mladoženja zaposlen u HŽ-u kao strojovođa, mladenka je vlakom svakodnevno putovala i u školu.

Pročitajte više