Riječanka Ivana Delač nova Miss Universe

23-GODIŠNJA Riječanka Ivana Delač, apsolventica Fakulteta za turistički i hotelski menadžment, izabrana je za novu Miss Universe na sedmom izboru po redu. Prva pratilja je Splićanka Katarina Marendić, a druga pratilja Riječanka Danijela Jelušić.

Titula Miss fotogeničnosti prema glasovima gledatelja Hrvatske radiotelevizije pripala je Katarini Marendić, dok su natjecateljice za Miss simpatičnosti odabrana Martina Terzić (21) iz Nove Gradiške.

Natjecateljice, njih dvadeset, najprije su se predstavile u casual odjeći i kupaćim kostimima, a natjecanje su završile u večernjim haljinama. Nakon prvog izlaska odabrano je deset djevojaka, dok je njih pet, s najvišim zbrojem glasova, plasirale su se u finale natjecanja. Nakon što su odgovorile na različita pitanja članova ocjenjivačkog suda, finalistice su ove godine po prvi puta odgovarale i na pitanja gledatelja, koja su pristigla putem e-maila.

Finalistice razočarane izborom Ivane Delač

Na konferenciji za novinare održanoj nakon natjecanja prva pratilja Katarina Marendić izjavila je kako su sve djevojke navijale za nju i plakale umjesto nje u garderobi od razočarenja. U jednom je trenutku rekla da je nova Miss Universe izabrana greškom.

Finalistice koje su Splićanku i favoritkinju izbora dopratile do dvorane za pressice njezine su riječi popratile pljeskom. Katarina je izjavila kako bi joj bilo drago da ja pobijedila bilo koja od missica, samo da to ne bude Ivana Delač.

U žiriju su, između ostalog, bili talijanski proizvođač obuće Gimmi Baldinini, Zdravko Mamić, rukometaš Renato Sulić. Dvosatni spektakl vodili su Tanja Tušek, Mario Sedmak te bivša Miss Universe Renata Lovrinčević.

 U glazbenom dijelu sudjelovali su "Colonia", "Soulfingersi" i "Double Fun", a posebni gosti večeri bili su nemački tenor hrvatskog porijekla Silvio d Anza, koji je posebno za ovu prigodu izveo skladbu "Music", te pobjednica ovogodišnje "Dore" – Claudia.

Svjetsko natjecanje Miss Universe održat će se 3. lipnja u Panami.

Pročitajte više