Ruši se kultno zagrebačko Sidro

Foto: Index/Facebook

RUŠI se kultno zagrebačko Sidro.

Kako neslužbeno doznajemo, Grad je izdao nalog za rušenje.

Vijest o rušenju objavljena je na službenom Facebook profilu Sidra.

Ako ste imalo upoznati s noćnim životom Zagreba onda objašnjavanje što je Sidro nije potrebno. Ako niste, riječ je o kultnom mjestu/brodu na Savskom nasipu koje je s godinama steklo titulu utočišta za sve one kojima ni posljednji after party nije dovoljan, već su željeli još i dalje. No, s obzirom na to što je Sidro značilo ponajviše studentima u Zagrebu - priznajemo da je ovaj opis veoma štur.

"Radi se o kultnom mjestu koje je posebno po tome što su dobrodošle sve generacije, kao i sve supkulture. Ovdje možete biti svoji, bitna je samo dobra volja i zabava", stoji u opisu Sidra na Facebooku.

Sidro je proljetos bilo zatvoreno mjesec dana. "Dragi prijatelji, kao što ste primijetili bili smo zatvoreni zadnjih mjesec dana, stoga se od danas morate učlaniti u udrugu kako bi mogli ući na brod. Ispunjenjem ovog obrasca u roku od tjedan dana možete podignuti članske iskaznice u Sidru", objavili su u ožujku na Facebooku. Udrugu su tad nazvali Udruga vjernika crkve sv. Maradone.

Vijest o rušenju rastužila je mnoge koji su svoje uglavnom studentske noći često završavali u Sidru.

"Kaj bum sad. Di ću izaći u Zg kad dođem na godišnji. Ima neka alternativa Sidru?", "Uzeli ste smisao studiranja svim budućim generacijama. Čak sam u studentskim danima i tetovirala sidro, zbog Sidra", "'Vrijeme je da se krene' se više nikad neće slušati isto", pisali su tužni nekadašnji posjetitelji Sidra.

Pročitajte više