Spojio stare fotke Zagreba sa sadašnjim lokacijama - rezultati su genijalni

Spojio stare fotke Zagreba sa sadašnjim lokacijama - rezultati su genijalni
Foto: Albert Palić

"SLUČAJNO sam surfajući naletio na staru fotografiju Britanskog trga i prošlo mi je kroz glavu - kako bi to izgledalo da je sadržaj na slici sadašnje vrijeme?" prepričava nam fotograf Albert Palić kako je nastala ideja o fotografijama Zagreba u kojima je spojio prošlost i sadašnjost te oduševio korisnike društvenih mreža.

Albert je izradio stare fotografije Zagreba i umetnuo ih u sadašnjost na istim lokacijama na kojima su snimljene nekad davno. 

 

"Fotografije su inače preuzete iz državnog arhiva. A baš ta mjesta sam odabrao zato što svaka ta stara fotografija ima dušu i priča svoju priču. Inače, često odem u staru jezgru Zagreba i iz čiste ljubavi pokušavam prikazati grad na neki drugačiji i inovativniji način", objašnjava Albert za Index.

Njegova objava u jednoj Facebook grupi u kojoj se okupljaju Zagrepčani i svi koji vole Zagreb oduševila je više od dvije tisuće ljudi koji su je lajkali. "2019. godina s daškom povijesti", napisao je uz fotografije.

"Prekrasno", "Predobro", "Genijalno", "Fantastično, svaka čast", redali su se oduševljeni komentari, a Albert najavljuje da "najbolji radovi tek slijede"...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara