S legendarnom Tinom Turner osam je godina plesala i jedna Hrvatica

Foto: Profimedia/Goran Kovacic/PIXSELL

LEGENDARNA pjevačica Tina Turner preminula je u 84. godini života, a iza sebe je ostavila iznimno bogatu karijeru, koje je dio jedno vrijeme bila i jedna Hrvatica. Naime, Ivona Brnelić osam je godina plesala s Tinom Turner te na taj način postigla sve što profesionalna plesačica u svojoj karijeri može postići. Nakon osam godina vratila se u Rijeku, gdje je otvorila plesni studio u kojem radi i danas.

"Fakat sam se naplesala, imala sam jednu super čudnu karijeru i sigurna sam da više neću plesati, barem ne onako kao prije. Ples u meni više ne živi toliko kao prije, život teče dalje i više se ne osjećam kao plesačica. Kad sam rekla Tini da više nećemo surađivati, ona je to razumjela. Znala je da ću kad-tad morati otići i podržala me u svemu. Kako je sad u tijeku njezina turneja, pozvala me da im se pridružim na nekoliko dana, tek toliko druženja radi", rekla je svojedobno Ivona.

Ivona je 1990. postala posljednja Miss Jugoslavije, a iako na izboru za Miss svijeta nije ostvarila neki zapažen rezultat, Brnelić je uspjela napraviti planetaran uspjeh. Njezin cilj je oduvijek bio da uspije u svijetu plesa i to joj je pošlo za rukom.

U tom poslu uspjela je doći do samih svjetskih vrhunaca, pa je tako osim s Tinom Turner na sceni plesala sa slavnim glazbenicima poput Spice Girls, Destiny's Child, Ushera i Cher, a krunom svoje karijere ističe nastup na dodjeli Grammyja 2008. kad je na pozornicu stala uz bok Beyonce i Tini Turner.

Smatra da je to bilo pravo vrijeme za povlačenje sa scene jer "čovjek treba otići kad je na vrhu". Nije zaplakala ni u jednom trenutku, isto tako nije ni požalila ni za čim učinjenim, kao niti za kojekakvim propustima u mladosti.

Pročitajte više