Salma Hayek o maltretiranju na setu Fride: Bila sam gola s njom za Weinsteina

Foto: Instagram

SALMA Hayek se u nedavnom intervjuu osvrnula na maltretiranje producenta Harveyja Weinsteina na snimanju filma Frida. 

U intervjuu za The Guardian Salma je istaknula da se nakon razgovora s Weinsteinom često tresla i bila depresivna zato što joj je u telefonskim pozivima vrijeđao izgled koji je bio ključan za ulogu.

Dodala je da se sa stresom nosila tako što je u određenoj mjeri normalizirala njegovo maltretiranje. 

"Osjećala sam se dobro (op.a. kada me maltretirao). Ok, poslije bih se tresla i to me deprimiralo. Kad bi me nazvao i vrisnuo: 'Zašto imaš takvu obrvu i brkove? Nisam te unajmio da izgledaš ružno!' pomislila bih je li on ikada pogledao sliku Fride Kahlo?" rekla je Salma za The Guardian. 

Istaknula je da joj nije cilj nikoga osramotiti, ali da želi da seksualno i psihičko maltretiranje glumica prestane. 

Salma je i ranije govorila o psihičkom maltretiranju od strane Weinsteina te istaknula da nije znala kako mu se oduprijeti. 

U tekstu iz 2017. godine objavljenom u New York Timesu Salma je istaknula da je Weinstein prijetio da neće dovršiti biografski film Frida ako Salma odbije snimiti scenu seksa s drugom glumicom. 

"Rekao mi je da jedino što imam je moj seksepil, a da on nije vidljiv u ovom filmu. Nakon toga je rekao da će ugasiti film jer me nitko ne želi gledati u bilo kojem drugom izdanju."

Nakon što je Salma pristala snimiti ulogu Weinsteinovo se ponašanje nije popravilo, izdvojila je glumica. U tekstu se osvrnula i na samu scenu koja ju je potresla.

"Tada sam prvi i posljednji put u karijeri doživjela živčani slom - tijelo mi se počelo nekontrolirano tresti, dah mi je bio kratak i počela sam jako plakati, nisam mogla prestati. To nije bilo zato što sam bila gola s drugom ženom. To je bilo zato što sam bila gola s njom za Harveyja Weinsteina. Ali tada to nisam mogla reći", rekla je glumica 2017. godine. 

U intervjuu za The Guardian dodala je da smatra da je razlog zašto ju producent nije nikada seksualno napastovao taj što je imala prijatelje poput Georgea Clooneyja, Roberta Rodrigueza i Quentina Tarantina koji su bili na visokim pozicijama, ali i smatra da dio "zasluge" ide i njoj samoj.

"Bila sam vrlo snažna. Nisam samo rekla 'ne'. Nikad me nije vidio slabu. Nije stvar u tome da se nisam bojala, samo to nisam pokazala. Mogu biti gotovo zastrašujuća kada sam mirna, znate?" rekla je Salma za The Guardian. 

Podsjetimo, na sudu u Los Angelesu su protiv Weinsteina podignute optužnice za seksualna napastovanja pet žena između 2004. i 2013. godine. Među ostalim, tereti ga se za silovanje, spolnu penetraciju uz uporabu sile, a ako bude osuđen, Weinstein bi mogao biti doživotno u zatvoru. On je na sudu izjavio da se ne osjeća krivim.

 

Pročitajte više