Salma Hayek u žiriju filmskog festivala u Cannesu

MEKSIČKA seksi glumica Salma Hayek, pridružila se društvu poznatih glumaca i redatelja koji će ocjenjivati filmove na najpoznatijem svjetskom festivalu u Cannesu koji će se odvijati od 11.do 22. svibnja.

Uz nju će sjediti redatelji John Woo, Agnes Varda, Fatih Akin, američki pisac Toni Morrison, glumci Nandita Das i Javier Bardem, a predvodit će ih sarajevski redatelj Emir Kusturica kojemu je film Underground 1995. godine donio prvu nagradu festivala.

Oni će se odlučiti za pobjednika iz konkurencije dvadeset filmova od kojih šest stiže iz Amerike, sedam iz Europe, četiri iz Azije i tri iz Francuske.

Pored radova ranijih dobitnika Wendersa, Von Triera i Van Santa u izboru najboljih našlo se i debitantsko djelo slavnog glumca Tommy Lee Jonesa, a festival će, izvan konkurencije,
zasladiti "Matchpoint" Woddya Allena i novi nastavak "Star Warsa" Georgea Lucasa.

Očekuje se dolazak brojnih filmskih zvijezda poput Sharon Stone, Brucea Willisa, Val Kilmera, Scarlet Johansson, Jessice Albe, Nathalie Portman, a među njih će se ugurati i svjetski jetseteri koji ne zaobilaze taj događaj.

Pročitajte više