Sedam knjiga koje morate pročitati prije nego što stignu u kina 2017.

 Foto: Press

AKO VOLITE čitati knjige i gledati filmove, sigurno će vas zanimati informacija da nam u kina ove godina dolazi nekoliko dugo očekivanih filmova snimljenih prema predlošcima raznih bestselera. Donosimo vam popis sedam velikih hitova čije ćete adaptacije uskoro moći gledati na velikom platnu.

1. Pedeset nijansi mračniji – E.L. James

O čemu se radi: Drugi nastavak trilogija 50 nijansi. Anastasia i Christian su ponovno zajedno, a Anastasia saznaje puno više o mračnoj Christianovoj prošlosti. Priča se da film ima istaknute elemente trilera, što nam zvuči kao zanimljiv dodatak na knjigu. Prva pjesma sa soundtracka je od Zayna i Taylor Swift, a možete je čuti u, pomalo tajnovitom i intrigantnom, traileru za film. Veselimo se!

Tko glumi: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Kim Basinger

U kinima: veljača 2017.

2. Koliba – William P. Young

O čemu se radi: Ekranizacija nevjerojatnog hita o čovjeku koji kroz traumatično iskustvo spoznaje istinu o Bogu. Knjigu je autor napisao iz kršćanske perspektive, ali ona je i čitateljima koji su ateisti vrlo zanimljiva. Ako sudimo prema popularnosti knjige, film će biti veliki hit.

Tko glumi: Sam Worthington, Octavia Spencer, Radha Mitchell, Tim McGraw

U kinima: ožujak 2017.

3. Čudo – R.J. Palacio

O čemu se radi: Dječak Auggie, rođen s deformiranim licem, dolazi u novu školu. Čarolija ove knjige je u tome što mu uspijeva uvjeriti sve učenike da ga prihvate kao da je jedan od njih te da se ljepota nalazi duboko ispod kože. Prekrasna knjiga za djecu i odrasle. Čudo od romana, a vjerujemo da će i film biti takav.

Tko glumi: Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay

U kinima: travanj 2017.

4. Izgubljeni grad Z – David Grann

O čemu se radi: Avanturistička drama bazirana na stvarnim događajima. Radi se o nevjerojatnoj upornosti istraživača Percyja Fawcetta, koji putuje u Amazoniju kako bi pronašao nepoznatu civilizaciju. Glumačka ekipa je fenomenalna.

Tko glumi: Tom Holland, Charlie Hunnam, Sienna Miller, Robert Pattison

U kinima: travanj 2017.

5. Zgode i nezgode Kapetana Gaćeše – Dav Pilkey

O čemu se radi: Super popularni serijal za klince napokon postaje film! Darko i Marko su izmislili najvećeg super junaka u povijesti svoje škole te ga sada, slučajno, oživjeli. Priča je to o dva kreativna klinca i suludim avanturama koje počinju kada Kapetan Gaćeša krene spašavati svijet. Junak se zove Kapetan Gaćeša – trebamo li nešto više reći?

Tko glumi: Kevin Hart, Nick Kroll, Kristen Schaal, Ed Helms

U kinima: lipanj 2017.

6. Snjegović – Jo Nesbo

O čemu se radi: Detektiv Harry Hole istražuje nestanak žene čiji je rozi šal pronađen omotan oko vrata zlokobnog snjegovića u vrtu. Već godinama se priča o ekranizaciji nekog Nesboovog romana, a ove godine ćemo je napokon gledati. Oko filma se digla velika prašina i očekujemo puno. Ali ovo je samo početak: snimaju se i filmovi po knjigama Sin, Krv na snijegu te američka verzija Lovaca na glave. Prava gozba za ljubitelje dobrog trilera.

Tko glumi: Michael Fassbinder, Rebecca Ferguson

U kinima: listopad 2017.

7. Pada snijeg – John Green

O čemu se radi: Film prema tri različite priče koje se na kraju isprepliću. Knjiga prati troje tinejdžera i njihova iskustva u snježnoj oluji u gradiću Gracetown tijekom božićnih blagdana. Tri blagdanske romanse taman prije sljedećeg adventa – već se veselimo. Iako je adaptacija još jednog popularnog Greenovog romana, U traganju za Alaskom, predviđena za ljeto 2017., nismo uspjeli pronaći konkretne datume prikazivanja.

U kinima: studeni 2017.

Pročitajte više