Selfie s prijateljicom otkrio joj mračnu obiteljsku tajnu skrivanu 17 godina

Screenshot: Youtube

ŽIVOT Miche Solomon, tad srednjoškolke iz Cape Towna u Južnoj Africi, iz temelja se promijenio 2015. nakon što je u njenu školu stigla nova učenica. 17-godišnjakinji su školski kolege govorili kako nova učenica Cassidy Nurse, tri godine mlađa, izgleda gotovo identično kao ona. U početku nije tome pridavala puno pažnje, no kad ju je upoznala, tvrdi, odmah je osjetila povezanost s njom. Nije ni slutila da će otkriti mračnu obiteljsku tajnu staru gotovo kao i ona sama. 

"Osjećala sam kao da je poznajem. To je bilo prilično zastrašujuće, nisam imala pojma zašto se tako osjećam", ispričala je za BBC. 

Odmah su se počele družiti i oslovljavati jedna drugu kao sestru. Kad su jednom prilikom napravile zajednički selfie, Miche se prisjeća da ju je netko pitao je li sigurna da nije posvojena. 

Selfie su pokazale i roditeljima. Micheina majka i otac su komentirali da su zaista slične, no Cassidyni roditelji su se uznemirili i zatražili da pita prijateljicu je li rođena 30. travnja 1997. 

"Da, zašto, zar me špijuniraš?" upitala je Miche. 

Tjednima kasnije, Miche je bila pozvana s nastave u ured ravnatelja gdje su je čekala dva socijalna radnika. Oni su joj ispričali kako je prije 17 godina iz rodilišta u Cape Townu ukradena beba Zephany Nurse stara tri dana. Miche se šokirala kad su joj rekli da sumnjaju da bi ona mogla biti ta beba. 

Život mi se oteo kontroli

Rekla im je da je rođena u nekoj drugoj bolnici, a oni su joj objasnili da u bolnici koju je navela ne postoje podaci o njenom rođenju. Uvjerena da se radi o pogrešci, Miche je pristala na DNK testiranje. 

"Toliko sam vjerovala da mi moja mama nikad ne bi lagala o nečemu takvom. Pristala sam na DNK test uvjerena da će rezultat biti negativan", kaže Miche. 

Pokazalo se da nije bila u pravu. DNK test je dokazao da je upravo ona ta oteta beba. 

"Bila sam u šoku. Život mi se oteo kontroli", ispričala je. 

Osim što se vijest o tome da je oteto dijete pronađeno gotovo 20 godina kasnije proširila medijima, Miche se nije smjela vratiti u obiteljski dom. Trebalo joj je još tri mjeseca da postane punoljetna kako bi mogla donositi vlastite odluke, a do tad je morala živjeti u sigurnoj kući. Osim toga, žena koju je cijeli život smatrala majkom, Lavona Solomon, bila je uhićena. Oca joj je ispitala policija kako bi doznali je li on sudjelovao u otmici. 

"Mislio sam da je moja. Kako je moguće da nije?" pitao se on. Budući da policija nije mogla dokazati da ima veze s otmicom, pustili su ga. 

Lavona je prije otmice bila trudna, no smatra se da je prikrila pobačaj te da je nakon toga počela lažirati trudnoću, a na kraju je otela bebu i pretvarala se da je njena. Micheini biološki roditelji, Celeste i Morne Nurse, nikad nisu prestali tražiti svoju otetu bebu, a onda se pokazalo da je živjela samo pet kilometara dalje od njih. S njima se susrela u prisutnosti socijalnih radnika. 

"Grlili su me i plakali. Nije mi bilo ugodno. Pustila sam ih jer mi je bilo žao zbog svega što su prošli. Tužno je, ali nisam osjećala ništa", priznaje. 

Žena koja ju je odgojila na suđenju je tvrdila da joj je dijete dala žena imenom Sylvia kojoj se obratila nakon brojnih pobačaja, no nisu postojali nikakvi dokazi da je Sylvia ikad postojala. Osim toga, na suđenju se pojavio svjedok koji je identificirao Lavonu kao ženu koju je vidio da odnosi bebu. Lavona je osuđena na 10 godina zatvora. Miche ju je posjetila u zatvoru. 

"Gledale smo se kroz staklo. Vidjela sam svoju mamu u odjeći za zatvorenike i to mi je slomilo srce. Plakala sam i plakala", kaže Miche, no priznala je da joj je sve oprostila i da jedva čeka da prođe šest godina kako bi je pustili iz zatvora. 

Pročitajte više